Sam’s Town – Energiske drapsmenn

Sam’s Town – Energiske drapsmenn

Med Somebody Told Me kom The Killers seilende inn fra sidelinjen for to år tilbake og satte all tvil til side: Amerikanerne hadde på ingen måte tenkt å plassere seg i skyggen av rivaler som Franz Ferdinand og Interpol.

Men de øvrige låtene på debutalbumet Hot Fuss var ikke i nærheten av å kunne matche den særdeles fengende andresingelen, og forble en relativt anonym utgivelse da musikkåret 2004 ble oppsummert.

Sam’s Town er et langt stødigere produkt enn Hot Fuss, selv om heller ikke denne inneholder en godlåt av nevnte kaliber. Like fullt finnes det nok av spennende elementer her til at albumet sett under ett vil bidra til å opprettholde The Killers posisjon blant de dyktigste innenfor retro-postpunken som de representerer.

Med veteranen Flood i produsentstolen i samarbeid med ex-Depeche Mode Alan Moulder, er bandet sikret en produksjon som fungerer. Erfaringen disse to har til sammen bør alene være mer enn nok til å gi The Killers et løft. Bandet feier selvsikkert av gårde med et utvalg låter som samlet sett er såpass godt håndverk at det ikke er vanskelig å spore flere potensielle hitsingler her.

Førstesingelen When You’re Young er i så måte en god representant for hva det ellers går i. Planlagt i det formatet finner vi også Read My Mind og Bones, som begge bør ha minst like stor nedslagskraft som førstnevnte. Men dette er langt fra de eneste bidragene her som bør nevnes. Bling (Confession Of A King), Uncle Jonny, This River Is Wild og ikke minst Why Do I Keep Counting? er heller ikke å forakte. Med andre ord inneholder albumet en stor andel låter som holder mål og vel så det.

Ellers flyter platen videre på en stabilitet og jevnhet som fungerer som et solid fundament for bandets musikalske uttrykksform. Sam’s Town er ingen fremtidig klassiker innenfor sitt felt, men er derimot et album som er full av smittende energi og har ellers nok av kvaliteter som bør bidra til å gi The Killers et enda bedre fotfeste enn sist.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.