Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook – Åndelig makt

Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook – Åndelig makt

Som vokalist har Kristin Asbjørnsen utvilsomt en av landets sterkeste sangstemmer. Det har hun for lengst bevist gjennom Krøyt og Dadafon. På egenhånd er det derfor ingen stor overraskelse at hun innfrir forventningene – og vel så det skal vi tro anmeldere i de store riksavisene.

Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook er også en utgivelse som fortjener ros. Det er et stødig og elegant produkt, hvor Kristin selv bidrar å sette et personlig preg på sluttproduktet.

Albumet er i all hovedsak basert på noter som Kristin hare arvet fra den afro-amerikanske sangeren Ruth Reese, som hun tidligere selv har vært elev av. De afrikanske elementene som Asbjørnsen bruker i musikken sin er dog intet nytt fenomen. Det har vi hørt før, blant annet gjennom Dadafon.

Albumet er forseggjort i alle ledd, levert av en artist som har utviklet sitt uttrykk med stor suksess gjennom de siste årene. Spesielt gjør hun en uforglemmelig leken tolkning av tittelsporet, den ikke helt ukjente trad-låten Wayfaring Stranger, her omdøpt til I Am A Poor Wayfaring Stranger / Going Over Jordan.

Likevel mangler Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook det lille ekstra som løfter inntrykket opp på det nivået som gjør en plateutgivelse til en sannnferdig klassiker. Det faktum at Kristin Asbjørnsen har en usedvanlig sterk stemme og samarbeider med flinke musikere som gjør alt riktig, er dessverre likevel ikke nok til å heve denne utgivelsen over et standardnivå som vi er blitt vant til her på berget. Ikke minst har Kristin selv bidratt til dette gjennom sine to nevnte bandprosjekter.

Konklusjonen må da bli at Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook er en plate som absolutt kan anbefales til alle med sans for Kristin Asbjørnesens stemme og som har likt ting hun har gjort tidligere. Og da kanskje spesielt med tanke på det musikalske uttrykket vi kjenner gjennom Dadafon. Mer enn det har vi kanskje heller ikke lov å forvente?

NB!Kristin Asbjørnsen påbegynte for øvrig sin norgesturne på Blå i Oslo i går, og fortsetter i Arendal Kulturhus i Arendal i kveld. Resten av turneen er som følger:
Asker Kulturhus, Asker (6/10), Trondheim Jazzforum, Trondheim (7/10), Orkdal Kulturhus, Orkanger (10/10), Surnadal Kulturhus, Surnadal (11/10), Sapmusikk, Karasjok (13/10), Vadsø Kirke, Vadsø (14/10), Leknes, Lofoten (15/10), Inderøya Kulturhus, Inderøya (17/10), Lillehammer Kirke, Lillehammer (18/10), Hadeland Jazzforum, Hadeland (20/10), Stavanger Domkirke, Stavanger (21/10), Rygge Kirke, Rygge (22/10), Første Metodistkirke, Fyllingsdalen, Bergen (26/10), Verftet, Bergen (27/10), Horten Jazzklubb, Horten (3/11), Bærum Kulturhus, Bærum (25/11).

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.