A Mid-Tempo Frenzy – En populær sersjant

A Mid-Tempo Frenzy – En populær sersjant

Debuten It’s A Record, og spesielt fjorårets Monkey Tonk Matters, beviste at bergenseren er en av Norges fremste låtskrivere og utøvere innen popfaget. Oppskriften med fengende og detaljrike poplåter, ispedd kledelige countryvendinger, gjør Sergeant Petters utgivelser til en fryd for øret.

Denne gangen har han tonet ned countrytilnærmingen en smule og økt dosen med berusende popmusikk i stedet. For selv om det finnes både banjo og gråtende steelgitar her, som i I See It Clearly Now, er det den detaljrike og vellydende poprocken som står i fokus.

Ikke nok med at dette er popmusikk av beste sort, sersjanten har også hentet frem de fleste triksene i den store pophåndboka. Bare hør på håndklappene i Geek R Cool, plystringen i Pulling Life By The Air og koringene i Every Picture.

I tillegg har han fått ny gitar og en forsterker som går til elleve – og vel så det. I sporene Right Back At You og Gone In A Second, høres han jammen meg ut som Marshall Crenshaw med overtyrt gitar!

Ellers har de musikalske referansene stor spennvidde. På Mid-Tempo Frenzy kan det høres spor av band som The Beatles (selvsagt), 10CC, glimt av The Beach Boys og XTC, samt andre popband vi nesten hadde glemt eksisterte.

A Mid-Tempo Frenzyer Sergeant Petters tredje fabelaktige album på rad. Dersom alle sersjanter er som Sergeant Petter så frister det nesten å ta førstegangstjenesten en gang til…

NB! Få med deg Sergeant Petters releasekonserter i anleding utgivelsen av A Mid-Tempo Frenzy. Det skjer på Hulen i Bergen i kveld og på Café Mono i Oslo i morgen, lørdag 7. oktober.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.