Scroll To Top

Blacklist Mercy – Spenstig metall med skjønnhetsfeil

Artister: Sjangre: ,
Karakter

Bergensbaserte Ribozyme har etter hvert opparbeidet seg et visst navn innen metallen – takket være sine to foregående albumutgivelser Zilch (2001) og Invidia (2003), i tillegg til flittig turnèvirksomhet i Norge så vel som på det europeiske kontinent. Bandets tredje langspiller, Blacklist Mercy, er en plate med mange kvaliteter. Trioen kan definitivt sitt håndverk; de kan utvilsomt traktere sine instrumenter og vokalen er både god og til tider uttrykksfullt.

Band som Tool og Black Sabbath preger det dystre, men krystallklare lydbildet. I tillegg går de ikke av veien for å stjele litt fra progrocken. Spesielt i bruken av lys/skygge og ved taktskifter. Dette gjør at albumet skaper en dynamisk og spenstig helhet.

Samtidig har Ribozyme et problem. Til tider klarer de å reprodusere riffene sine slik at låtene lett glir inn i hverandre og blir for like. Videre er ikke alle låte av like stor interesse. Noen av dem er en smule uinteressante og beint ut kjedelige Men bevares, Blacklist Mercy har nok av kvaliteter og låter som Resist Your Bones Becoming What You`re After og Finding The Damage låter som en kule.

Om skribenten

Dagfinn Bergesen

kommentarer