Against The View – Pent og pregløst

Against The View – Pent og pregløst

Against The View er produsert av Øystein Greni fra BigBang, som også er medforfatter på noen av låtene og spiller flere av instrumentene. Albumet åpner pent med Everyday, en enkel poplåt der Maria Orietas skjøre stemme låter fint i kompani med Grenis backing vocal. Instrumentbruken er beskjeden og består i hovedsak av forsiktig gitarspilling, noen som går igjen på det meste av albumet.

Spor nummer tre, I.a. Song, er noe mer energisk, her minner hun tidvis om Alanis Morissette, den er sammen med åpningslåta platas beste spor. Underegnede får følelsen av at Orieta mener det hun synger, og vil noe med låtene sine – slikt er ikke uten betydning for denne typen “enkel” musikk.

Etter spor tre er det imidlertid færre og færre av de stundene der man lar seg involvere i Orietas musikk. Det fortsetter å være pent, samtidig som det blir mindre og mindre spennende. Når Maria Orieta synger Keep You Here med sitt enkle gitarkomp og forsiktige pianoklimpring, klarer hun ikke gjøre den pene låta til sin egen, den mangler særpreg og stemning. Den blir også altfor lik mye av det vi har hørt før innenfor den stillferdige indie-pop sjangeren.

Det samme gjør seg gjeldende med On The Radio og Smoke – pent og pregløst. Samtidig som stemmes hennes kan bli i overkant sped og forsiktig, noen glimt av kraft kunne gjort den godt. Avslutningen Aiaa er litt mer spennende, men den klarer ikke bli mer enn middels interessant. Den oppsumerer albumet: pent, litt spenning innimellom og altfor lett å glemme.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.