Lyden av størrelse

Lyden av størrelse

(Blå, Oslo – søndag 5. november 2006)
Foto: promo

Det har ligget i kortene en stund at Junior Boys er på nippet til et gjennombrudd. Publikum som var til stede på Blå i går kveld virket dedikerte og bekjente av bandet, mens de fleste fremdeles synes å ha til gode å oppdage disse talentfulle kanadierne.

Ga jernet
En sen søndagskveld i november kan naturligvis ha hatt en viss betydning for at det var romsligere enn normalt på Blå under Junior Boys’ konsert. Likevel ga bandet jernet og overbeviste stort med sin elegante krysning av synthpop og postrock. Oppskriften er forholdsvis uvanlig, men fungerte godt settet gjennom.

Ny trommis
Jeremy Greenspan og Matt Didemus, som utgjør kjernen i dagens Junior Boys, kom til Oslo med ny trommeslager. Samspillet var tett og velfungerende, til tross for visse tekniske problemer underveis. Et problem som ble løst med sjarmerende tomprat om blant annet de minimale forskjellene mellom Norge og Canada. Vel og merke i henhold til Greenspans egne betraktninger.

Junior Boys, som slapp sin andre langspiller So This Is Goodbye tidligere i høst, fremstår som et stødig band som våger å leke med elementer som ikke nødvendigvis er synonymt med kredibilitet i alle miljøer. Like fullt viser det seg at gruppen har funnet frem til et uttrykk som både er unikt og spennende. Noe de ikke minst fikk vist gjennom gårsdagens konsert.

Spesielt vellykket var det mot slutten, for ekstranummeret bekreftet at dette er et band som mener alvor. Virkelig bra avslutning på en ellers fornøyelig kveld.

Spennende support
Før Junior Boys inntok scenen hadde ”kompisen” fra Toronto, som kaller seg Vitaminsforyou, varmet opp med sin lekre og tidvis funky elektronika som best kan beskrives som om The Blue Nile møter Underworld. Alene på scenen, kun utstyrt med to Mac-er og et keyboard, sørget han for å lage lydshow som bør friste mange uinnvidde til nærmere innsyn. Det er liten tvil om at Vitaminsforyou fungerer bedre på plate enn i konsertutgave, i hvert fall i denne tapningen, men likevel fikk enmannsbandet vist hva det er godt for og overbeviste mange i salen.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.