Sweet Soulful Music – Sjelfullt? Ikke i det hele tatt!

Pubrock? Døde ikke den sjangeren ut sånn cirka 1975? Ikke ifølge veteranmusiker <b>Andy Fairweather Low</b>. Hans album <i>Sweet Soulful Music</i> prøver å revitalisere nettopp denne sjangeren med utgått dato. Dessverre er forsøket mislykket.

Waliseren Andy Fairweather Low har holdt det gående siden sekstitallet. Først med poporkesteret Amen Corner, så med det mer progressive bandet Fairweather, før han gikk solo og skaffet seg en hit med Reggae Tune i 1975. I den siste tiden har han skaffet seg smør på brødet som studio- og turnémusiker for blant annet Chris Rea, Eric Clapton og Roger Waters.

Sweet Soulful Music prøver han altså å blåse liv i pubrocken med sin musikalske miks av soul, rhythm’n’blues og rock and roll. Andy Fairweather Low kan forsåvidt sitt håndverk. Han har en brukbar stemme, er en mer enn habil gitarist og han har nok skrevet en låt eller ti tidligere i sin karriere også, men det trenger ikke nødvendigvis bli livsbejaende og forfriskende musikk ut av det. Og det blir det da heller ikke.

Sweet Soulful Music serverer Andy Pandy soul uten nerve, blues som ikke svinger og rock and roll som verken rocker eller ruller nevneverdig. På det beste høres han ut som krysning mellom Eric Clapton og Paul Carrack og på det verste som et hvilket som helst band man kan høre på den lokale puben. Forresten: Sweet Soulful Music er en misvisende albumtittel. Styr unna.

Om Dagfinn Bergesen