Young Machetes – Som født på ny

Young Machetes – Som født på ny

Hardcore-heltene Blood Brothers er nå ute med sin femte langspiller Young Machetes. Selv om bandet fortsatt står trygt plassert i hardcore-landskapet, har det gjort noen meget kledelige justeringer mot et mer popet format. Undertegnede skal være den første til å innrømme at det føles noe snodig å se ”Blood Brothers” og ”pop” plassert så nærme hverandre i èn og samme setning. Men saker og ting har unektelig skjedd i låtskriverstuen til blodsbrødrene siden sist. Gruppen rocker som vanlig, grisehardt, men den har likevel tillagt seg en herlig tøtsj av popfot.

Hør bare på kuttene Laser Life, Vital Beach, Spit Shine Your Black Clouds og Lift The Veil, Kiss The Tank og kjenn hvordan discofoten brått våkner til liv. Det har selvsagt vært dans knyttet til Blood Brothers tidligere også, forskjellen er at nå det alvor. Farvel spastisk poging, helooo fancy dance moves. Blood Brothers skal ta deg, meg, hardrockeren, popfjeset, punke-Per og alle som kommer i deres vei, strake veien til dansegulvet. Og der er det, som vi alle vet, deilig å være.

Young Machetes er rett og slett lyden av et hardt arbeidende hardcoreband som utforsker hvor langt de kan komme, bare ved å pusse litt på kantene i uttrykket sitt. Blood Brothers har på en måte blitt det bandet ¡Forward, Russia! intenst ønsker å være. Og hvem passer vel bedre til å være enn oppdatert versjon av Blood Brothers, enn Blood Brothers selv?

Deres siste utgivelser, …Burn Piano, Island Burn og Crimes, har vært voldsomme og til dels krevende skiver. Låter som det rabiate åpningssporet Set Fire To Face On Fire, You’re The Dream Unicorne og Rat Rider viser at gruppen mester målrettet ståk også på Young Machetes. I tillegg til bråkebøtter som disse og de nevnte dansegulvflørtene, er det flere låter som har en roligere klesdrakt. Best av disse er 1, 2, 3, 4 Guitars, og Street Wars / Exotic Foxholes.

Når godt over halvparten av de totalt 15 kuttene på Young Machetes er klare repeatlåter, sier det seg selv at dette er en imponerende pakke. All den tid den resterende halvparten også er meget god. Det er i det hele tatt begrenset tvil om at dette er Blood Brothers beste album hittil. Vi ses på John DEE 6. februar!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.