Girl power anno 2006

Girl power anno 2006

(Blå, Oslo – lørdag 25. november 2006)
Foto: Mariana Juliano (promo)

Fotograf: Mariana JulianoDet hele åpnet med et heidundrendes festbrus idet The Rogers Sisters inntok scenen med sitt forrykende og svært smittende sett. Med én fot godt plantet i legendariske The B-52’s art-rock og den andre i nesten like legendariske The Au Pairs’ smekre new wave, viste New York-bandet hvor skapet skal stå på Blå. Uten å grave seg alt for dypt ned i inspirasjonskildene, har søstrene funnet frem til et eget uttrykk som kler dem særdeles godt.

Umiddelbar respons
De to jentene og deres mannlige makker oppnådde umiddelbar respons fra et svært engasjert publikum. Den lille halvtimen eller så de spilte, hadde de full kontroll over tilhørerne og sjarmerte dem settet gjennom. Det er virkelig morsomt å gå på konsert når supportbandet gjør en så god jobb som The Rogers Sisters gjorde i går.

Men det var først og fremst Brasils nye stolthet på musikkfronten, Cansei De Ser Sexy (også kjent unde forkortelsen CSS, og betyr noe sånt som «lei av å være sexy»), de fleste hadde innløst billett for å se. Og ensemblet innfridde og sørget for feststemning i de gamle fabrikklokalene ved Akerselva. Og det uten det minste snev av sambarytmene som vi gjerne forbinder denne latinamerikanske nasjonen med.

Fotograf: Mariana JulianoCansei De Ser Sexy spiller nemlig på helt andre strenger, og gir i stedet et uvanlig fargerikt bilde av art-pop, eller fiffig elektrorock med garasjepreg om du vil. Fett, fuktig og forfriskende var det i alle fall fra begynnelse til slutt.

Fikk salen til å koke
Med den svært eksentriske vokalisten Lovefoxxx i front, hadde CSS publikum i sin hule hånd umiddelbart, og holdt godt på oppmerksomheten konserten gjennom. En særdeles feststemt sal lot seg ikke be to ganger for å bli med på notene, og tok også godt imot Lovefoxxx da hun ved flere anledninger stagedivet. Hennes sprudlende opptreden bidro sterkt til at det tidvis kokte i de gamle fabrikklokalene, mens hun hele veien ble støttet opp av sine medmusikanter som heller ikke sparte på noe for å opprettholde kontakten med publikum.

Fotograf: Mariana JulianoDa strofene fra hitlåten Let’s Make Love And Listen To Death From Above kom mot slutten av hovedsettet, kokte det nesten over på Blå. Det var knapt en sjel i det fullstappede lokalet som ikke lot seg begeistre eller berøre av brasilianernes mektige kraft da de kom inn igjen på scenen for å servere kveldens ekstranummer.

Særdeles vellykket
Alt i alt ble dette en særdeles vellykket konsertaften på Blå, og det vil overraske stort om vi ikke får oppleve Cansei De Ser Sexy igjen på våre trakter. Om det skjer til neste års festivaler eller tidligere gjenstår å se, men at de er velkommen tilbake er det ingen tvil om. For å sitere bandet, som gjentok følgende på klingende norsk etter mer eller mindre hvert nummer: Tusen takk!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.