Scroll To Top

Teddy Trigger And The Gatling Guns – Tøffere enn toget

Karakter

Rendyrket rockabilly er kanskje ikke det gutta i Teddy Trigger And The Gatling Guns driver med. Puristene i norges rockabillymiljø vil nok få foroversveis og semskede blå sko i halsen når de hører de femten hardtslående og tøffe låtene Teddy og resten av bandet lirer av seg. Rockabillyen har blitt blandet med solide doser bredbeint garagerock og gitt bandet og platen en kledelig upolert lyd.

Bandet bør absolutt roses for sin utvilsomme spilleglede og entuisiasme, og de er unektelige dyktige musikere og låtskrivere. Vokalist Jørgen Næsje har en røff stemme med den nødvendige knekken og den like nødvendige hick- upen. Rytmeseksjonen bestående av Fredrik Scheie på kontrabass og Torgeir Listau på trommer er like stødige som forsvarsrekken til Norge under Drillo og gitarist Anders Skisland lar fingrene fly over gitarhalsen (en Gretch, kanskje?) og leverer både rytmespill og soloer som kan ta pusten fra noen og en hver.

Av låter det er verdt å ta av seg hatten for er dynamittåpningen Get A Life, Breath It, alle gitaristers våte drøm, Movin’ Up og hadde verden vært rettferdig er det ikke umulig at de hadde fått en hit med Wild Wild Love. Men så retteferdig er nok ikke verden.

Albumet holder dessverre ikke helt inn, men det skulle da bare mangle. Det er tross alt guttas debutalbum og femten låter er nok i overkant mange, selv om de er aldri så korte. Men gud bevares; i små doser er låter det hinsides tøft.

Om skribenten

Dagfinn Bergesen

kommentarer