Scroll To Top

One More Drifter In The Snow – Mer enn en juleplate

Artister: Sjangre: ,
Karakter

Platen åpner fløyelsmykt med Whatever Happened To Christmas, som på mange måter indikerer at One More Drifter In The Snow er en plate som står som en sterk kontrast til de mer kommersielle juleplatene som spres rundt oss i disse dager. Aimee Mann er tro mot sitt uttrykk, samtidig som hun planter en fot i en seig og mørk jazzklubb plassert i en kjeller i en eller annen storby.

Mann crooner seg videre med stødig hånd gjennom velkjente julehymner som I’ll Be Home For Christmas, Winter Wonderland og ikke minst White Christmas, udødeliggjort av Bing Crosby en gang på førtitallet. Hennes fortolkninger har masse særpreg og fungerer utmerket i en sløy jazz-produksjon som kler seg som en kledelig kappe rundt Aimee Manns behagelige stemme.

Videre synger hun i ekte musikal-ånd You’re A Mean One Mr. Grinch, opprinnelig fra Theodor “Dr. Seuss” Geisels barnefortelling How The Grinch Stole Christmas om anti-julemonsteret Grinch.

For øvrig er ektemann Michael Penn oppført som medkomponist på to av låtene; Christmastime og Calling On Mary, som begge føyer seg pent inn på platen sammen med de mer velkjente juletonene.

Produsent Paul Bryan (som har skrevet Calling On Mary sammen med Penn, red.anm.), har ellers gjort en god jobb med produksjonen, som fører til at det hele flyter godt fra start til mål. Her blir ingenting overflødig eller overfladisk. Dette føles derimot ekte og troverdig, og det i en sånn grad at det er vanskelig å mistenke Mann for å ha laget platen i et forsøk på å melke det sinnsyke julemarkedet.

Konkludert er One More Drifter In The Snow et helstøpt album signert Aimee Mann. Dette fungerer både som juleplate og som en helt ordinær utgivelse fra den tidligere ’Til Tuesday-vokalisten, selv om tematikken her nok kan føles noe underlig for mange på stranden i juli.

Om skribenten

kommentarer