Scroll To Top

Første navn til Hovefestivalen klare

Artister: Sjangre:

Foto: Mariana Juliano (CSS) / promo

Bookingansvarlig Toffen Gunnufsen sier at artistene som avsløres i dag på hver sin måte representerer den musikalske bredden Hovefestivalen ønsker å tilby:
– På Hove skal man få høre alt fra rolig pianopop, via brasiliansk elektropunk til kompromissløs black metal. Felles for artistene i det første slippet vårt er at de alle har mye buzz rundt seg, og at flere av dem kan vise seg å bli neste års store overraskelser.

Som Panorama antydet for få uker siden, er brasilianske Cansei De Ser Sexy (CSS, bildet) allerede klare for en norsk festival til sommeren. De et av flere internasjonale navn som kommer til Hovefestivalen 2007, heter det i en pressemelding som festivalledelsen sendte ut i morges.

Verdens beste coverband?
Indierocktrioen 1990s fra Glasgow er også klare for sørlandsfestivalen, som ifølge seg selv lager musikk som høres ut som “en blondine som kommer ut av en bil”. Den australske elektronikaduoen The Presets har også meldt sin ankomst til Hovefestivalen, mens det amerikanske coverbandet Me First And The Gimme Gimmes, bestående av punklegender fra band som NOFX, Foo Fighters og Lagwagon, kommer for å dyrke den musikken de elsker fra seksti- og syttitallet. Om ikke verdens beste, så er de kanskje et av verdens morsomste coverband?

Det genierklærte norsk synthbandet 120 Days, med røtter tilbake til den gode gamle krautrocken, er et av flere norske navn som kommer til Hovefestivalen. Gruppens selvtitulerte debutalbum er utvilsomt årets norske musikksensasjon og nylig kåret til årets beste utgivelse i flere norske aviser.

Flere norske
Fredrikstadmannen Pleasure (eller Fredrik Ball, som han egentlig heter) med base i London, kommer også til Sørlandets nye festival. Han har blant annet produsert Bertine Zetlitz siste utgivelser, men er i disse dager klare med eget nytt album med eminente Brett Anderson (Suede) på gjestevokal.

Talentfulle Ingrid Olava, som er ansett som en kommende singer/songwriter-stjerne som gjør nakne, men samtidig komplekse låter med bare seg og sitt piano, kommer også. Og sist, men ikke minst er det norske metalbandet She Said Destroy klare for Hovefestivalen 2007. De lager brutal og halsbrekkende ekstrem-metal, og fikk 8 av 10 poeng i Metal Hammer for albumet Time Like Vines, som ble sluppet i vår.

Toffen Gunnufsen lover flere godbiter i ukene som kommer. Blant annet røper han at det slippes et “høyaktuelt hip hop-navn” i neste uke.

Rabatterte billetter nå
Hovefestivalen går av stabelen for første gang i perioden 25.-29. juni 2007. Stedet er Hove, et grønt friområde med langstrakte strender og dype skoger på Tromøya utenfor Arendal. Festivalen feirer sitt første programslipp med å legge ut et begrenset antall billetter til rabattert pris. Disse ukepassene koster 1.500,- + avgift og kan bestilles via ticketmaster.no.

Om skribenten

kommentarer