Vuggesang I Vintertid – Deilige julehymner fra Nordland

Vuggesang I Vintertid – Deilige julehymner fra Nordland

Blandingen av de forskjellige uttrykkene er dog en noe underlig sammensetning. De lokale visene signert nordnorske låtskrivere som Trygve Hoff og Tove Karoline Knudsen er til en viss grad forståelig (det er ikke DDE-bidraget!), men føles like fullt som et noe upassende element i selskap med de ellers så vakre og velkjente julesangene vi alle har et forhold til.

For det er når mannskoret Bodø-Oktetten synger a cappella de gjør seg aller best. For det er lite og ingenting å utsette på deres tolkninger av sanger som All Through The Night, Away In A Manger, Mitt Hjerte Alltid Vanker, O Helga Natt og Stille Natt. Her serverer oktetten klokkeklar og flerstemt sang så nydelig at det nesten er umulig å ikke la seg påvirke.

Tidvis er dette faktisk ubeskrivelig vakkert, og det i en grad som gir frysninger på ryggen av ren nytelse. Men når Bodø-Oktetten skal ivareta sitt geografiske utgangspunkt, føles det hele litt påtatt og feil. Det er helt greit, men passer likevel ikke helt inn på denne platen. Disse lokale visene burde kanskje vært spart til en annen samling fremfor å plasseres inn mellom klassiske julesanger, som i tilfellet her.

Bodø-Oktetten er i sitt ess når de fremfører sitt materiale alene og uten akkomagnement av flygel eller annen instrumentering, noe som gjør seg gjeldende på litt for mange av bidragene her.

Arrangementene, i regi av den musikalske lederen Mikael Rönnberg, er ellers utsøkt, mens tenorene Jan Olav Fjelldal, Dagfinn Sivertsen, Tom Jacobsen, Heine Wilhelmsen og John-Åge Selstad, alle gjør en god figur på denne platen. Gjestesolisten, sopran Kristin Kostopoulus, bidrar ellers til at resultatet blir passelig variert.

Konkludert er Vuggesang I Vintertid en utygivelse med mange høydepunkter, men også hakket for ujevn til at den kan belønnes med toppkarakter. Eller for å sitere navnet på selskapet bak utgivelsen: Dette er nesten bare bra musikk!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.