Bra Band På MySpace: Dirty Dirty Dogs

Bra Band På MySpace: Dirty Dirty Dogs

Hvordan kom Dirty Dirty Dogs i stand, og hvor lenge har dere holdt på?
– Historien om bandet er i grunn ganske merkelig. Det startet i Sandefjord i 1999, med et møte i kjelleren til gitarist Anders Bøe, en felles drøm om å bli verdens største band og med Oasis som den store inspirasjonen. Vi har hatt ganske mange utskiftninger opp gjennom åra, men siden 2001 har besetningen bestått av Marius Pedersen, Anders Bøe og Chris Jacobs, samt vår gamle bassist Lasse H. Kristoffersen. Det var også rundt disse tider vi bestemte oss for å hete Lasse & The Dirty Dogs.

Flere låtskrivere
Hvem er det som skriver låtene i bandet?
– Låtskiving foregår stort sett på to måter. Enten kommer en av oss med en ferdigsnekret låt som bandet øver inn, eller så har en av oss en idé til melodi eller et riff, som vi så arrangerer sammen i studio eller øvingslokalet. Sånn sett er vi ganske heldige med tre fullverdige låtskrivere og fire arrangører, i stedet for bare én. Det er stort sett god gruppedynamikk i denne fasen, og her merker vi også at vi er et fungerende band. Alle låtene, tekst og musikk inkludert, krediteres til Dirty Dirty Dogs.i>

Dere har hett Lasse And The Dirty Dogs før. Måtte Lasse pakke snippesken og forlate skuta, eller fant dere ut at det bandnavnet hadde en eim av danseband over seg?
– Det stemmer. Poenget er at vi har aldri selv sett på det som et dansebandnavn. Utrolig mange av bandene fra 60-og 70-tallet som vi hører på har «and the» i seg. Dessuten er vel Kåre & The Cavemen et kult navn? Grunnen til at vi bytta navn var at vi skjønte at det kunne bli vanskelig å breake i utlandet med «Lasse» i forgrunnen. Vår kjære venn Lasse Kristoffersen har slutta, men navnebytte ble gjort før den tid. Vår nye bassist Kristian Flåten flyter rett inn i balja med bravurferdigheter kun rettferdiggjort av Paul McCartney og John Entwistle tidligere.

Rolling Stones og Johnny Depp
Hvilke band er det naturlig å sammenligne Dirty Dirty Dogs, med?
– Nei, hvor skal man begynne… Rolling Stones, Oasis, Ryan Adams, The Beatles, Jet og Johnny Depp. Tenker vi stopper der, ellers så sitter vi her til neste år.

Alle rockband vet at en god skandale selger plater og konsertbilletter. Har dere bygget opp et lite arsenal av slike skandaler som dere kan spre til den kulørte ukepresse, så snart debutalbumet kommer fra trykkeriet?
– Til vår velsignelse og forbannelse, er det noe som heter jenter. De får svi, og det får sikkert vi også etter hvert. Vi vet alle hvor landet skal ligge i 2007. Mytene og skandalene må skapes mens det står på, så nei vi har ikke lagret opp noe som helst, men hvem vet..?

MySpace-siden deres er sparsommelig. Det er bare en låt der. Men den er tilgjengjeld så sterk, at vi ikke får nok av den. En god, gammeldags
repeat. Hvordan i all verden skal dere kunne følge opp den?

– Takk for det! Vi er klar over at Sticks And Stones Baby er en god låt, men vi tenker ikke på det sånn. Vi forsøker bare å jobbe med musikken vår, og vi skriver låter hele tiden. Vi har mye bra på lager, og flere av dem har stort hitpotensial. Noen «ny» Sticks And Stones Baby vet vi ikke om det kommer, men det svinger! Jobber med å få på plass et album hvor alle låtene skal være sterke hver for seg, og akkurat nå er Sticks And Stones Baby bare en av elleve. Vi får nesten vente og se! Men smelle skal det…

– Vi er unike!
Dere har blant annet spilt på Baderock-festivalen. Er det noe dere vil anbefale til andre: å fusjonere vann og elektriske gitarer?
Banderock var kult det, sol sommer og Sandefjord og alt det der. Vann og elektrisitet er som kjent en dødelig fusjon, men det er vel rock ’n’ roll også…? Bare pass på å plugg forsterkerne i jorda kontakter!

Hvordan ser studio- og konsertplanene ut for det kommende året?
– Konsertplanene kommer helt an på hvor lang tid vi bruker i studio. Planmessig skal vi gjøre fire tracks i begynnelsen av februar, så får vi ta det derfra. Vi håper på en turné til høsten, samt en og annen festival til sommeren, men ingenting er spikra.

Hvorfor i all verden skal Panoramas lesere gidde å sjekke ut Dirty Dirty Dogs?
– Rett og slett fordi det ikke er noe annet rockeband i Norge som er som oss. Vi er unike i vår egen genre, og vi har noe å melde. Vi har ”the tunes” i orden som hører hjemme over alt. Vi er ikke sære kan du si: Vi skjønner at folk vil ha en god melodi, og det skal vi gi dem!

Hva er deres nyeste oppdagelse på MySpace? Er det noe tess?
– Så veldig ny er ikke oppdagelsen, men Royal Riot er et solid band. Dessverre har de lagt videre bandplaner på is, men det er verdt å sjekke ut det som ligger der.

Sjekk ut Dirty Dirty Dogsmyspace.com/dirtydirtydogs.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.