Animated People’s Republic – Dunkelt og dansete

Animated People’s Republic – Dunkelt og dansete

Første gang undertegnede kom i kontakt med Lukas Kasha og deres dunkle nyveiv-musikk, var da de ga en kjempekonsert som support for britiske Infadels på John DEE i fjor vår. Etter at de leverte et klassisk sett på samme scene under 2006-utgaven av Øyafestivalens klubbkveld, den gang flankert av britiske The Brakes og kanadiske The Dears, måtte forventningen til gruppens debutfullspiller tilta.

Animated People’s Republic er en ærlig plate. Du hører at dette er et band som jobbet og slitt i studio. Det har vært en stri tørn med å finne frem til den riktige miksen av influenser og uttrykk. Men det har så utvilsom at vært verdt innsatsen. For når det endelige resultatet, ni låter fordelt på en drøy halvtime, nå foreligger, er det det beste norsk rock har å tilby for øyeblikket.

I et land som har forelsket seg i Joy Division, og JD-påvirkede band som blant annet Interpol, Bloc Party og Monomen, ligger forholdene til rette for Lukas Kasha. De har låtene, og ikke minst liveshowet, som skal til for at de blir en størrelse på den norske indierock-scenen. Lydbildet er mørkt, seigt og dunkelt, men samtidig kledelig poppete – med alt det innbærer av stikk til kredbevisste dansegulv.

Lukas Kashas fremste styrke er dynamikken som ligger i låtene. Takket være en stor detaljrikdom i lydbildet og elegante variasjoner i måten melodiene blir bygget opp på, blir det aldri kjedelig å høre på Animated People’s Republic. Albumet vokser for hver gjennomlytting, samtidig som det rommer et knippe uimotståelige singellåter.

Radiotraveren Love Abuse er en repeatslugger, det samme er People Roam The Streets, Neon Meltdown og skivas uomtvistelige bestespor Highway Train. Knallsterkt gitarspill overlappes av übercatchy sang og plystring. Slikt pleier det å bli hitlåter av, noe det definitivt blir i dette tilfellet også.

Animated People’s Republic er en meget god debutplate, og den anbefales til alle som synes dunkel og dansete nyveiv er godt for kropp og sjel.

NB!! Lukas Kasha har release-konsert på John DEE torsdag 1. februar.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.