Bra Band På MySpace: Soda Fountain Rag

Bra Band På MySpace: Soda Fountain Rag

Hvor lenge har du skrevet låter under navnet Soda Fountain Rag?
– Siden februar/mars 2006, synes jeg å huske.

Hvilke band er det mest sannsynlig at Soda Fountain Rag vil bli sammenlignet med?
Belle & Sebastian og Helen Love er blitt nevnt. Men det kjekkeste var kanskje da indiepop.it trakk frem Stephin Merritt.

Spiller for togbillett og husly
Du har en rekke konsertdatoer i utlandet fremover. Ingen i Norge. Har du blitt for fin for oss?
– Haha, kanskje det er omvendt? Saken er vel mer den at jeg er skrekkelig dårlig på alt som har med booking og promotering å gjøre, så hele Italia-turneen er mest flaks. Hvis noen vil at jeg skal spille en plass, og jeg får dekket reise og en plass hvor jeg kan sove, så kommer jeg. Som oftest.

Sist vi så deg spille var samme med svenske Rough Bunnies. Da var det bare deg på scenen, og du sang oppå ferdige melodier. Er det din greie, eller er det et band et sted i kulissene?
– Grunnene til at jeg spilte alene i Oslo var stort sett økonomiske. Vanligvis har jeg med meg Lars og Anders, som jeg tidligere spilte sammen med i The April Skies, på bass og gitar. Også spiller jeg trommer selv. Det blir noe mer lo-fi på den måten, men mye gøyere også.

Det sies at du spiller alle instrumentene på låtene dine selv. Hvor mange instrumenter mestrer du? Alt over to, og vi tror du driver gjøn.
– Jo’a, jeg spiller alle instrumentene selv. Det er kjekkest, for da har man ingen andre å skylde på om noe høres litt rart ut. Og det gjør det jo av og til. Jeg spiller gitar, bass, fiolin, blokkfløyte, keyboardlignende ting, melodika, trommer og den slags, men det er ikke noe å bli imponert over. Det er jo ikke særlig vanskelig å høre at jeg ikke mestrer alt like godt, og dessuten er det jo bare å bestemme seg for at man har lyst til å spille mange instrumenter. Flere burde gjøre det.

Mer rotete enn skitten
Dersom skulle tatt en emo-test, der mest emo er 6 og ikke-emo er 1, hvor på skalaen ville du havnet?
– Du og du, sannelig om jeg vet. Jeg tipper det varierer mellom 1 og 3. Jeg var mer emo-aktig før i tiden. Nå er jeg resignert og gleder meg til pensjonisttilværelsen.

Et band vi snakket med tidligere i denne spalten fikk ikke lov til å spille
konsert av Helsemyndighetene – fordi indiemusikken deres var for skitten. Er det mulighet for at Soda Fountain Rag kan bli stoppet av samme årsak?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg vil beskrive musikken min som mer rotete enn
skitten.

Hvordan ser konsert- og studioplaner ut for 2007? Kommer det noe album?
– Konsertplanene er foreløpig kun 5-dagersturneen i Italia, pluss en eller annen konsert i Bergen i løpet av våren. En EP har akkurat kommet ut på franske Anorak Records, også ventes det album på italienske Myhoney Records.

Nye oppdagelser på MySpace
Du er en telefonselger, og du skal selge den nye singelen din til Panoramas lesere. De kjøper ikke hva som helst, så her må du legge deg i selene og hente frem noen skikkelig gode argumenter. Do it!
– Hvis jeg hadde vært telefonselger, hadde jeg antakeligvis vært for deprimert til å klare å selge noe som helst. Jeg vil mye heller ringe rundt og spørre folk om hvilken frokostblanding de foretrekker.

Hva er din nyeste oppdagelse på MySpace? Er det noe tess?
YMCK er et toppers japansk band som er en blanding av 8-bit, pop og jazz. Det er kult. Ellers er My Darling YOU! det mest fantastiske som finnes i hele verden.

Besøk Soda Fountain Rag på: myspace.com/sodafountainrag

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.