We Died, They Remixed – Halvdødt remiksalbum

We Died, They Remixed – Halvdødt remiksalbum

Bloc Party har vært der, Beck har gjort det og Death From Above 1979 er blant dem som har forsøkt det samme. De har sluppet skiver der et knippe drevne folk har knottet, skudd og flikket på originallåter.

Det australske indiepopbandet Architecture In Helsinki, som slapp den latterlig gode fullspilleren In Case We Die i 2005, korter ned ventetiden på nytt album med et slikt remiksprosjekt, We Died, They Remixed. Og det skorter ikke på sterke navn på blokken. Hot Chip, Mountains In The Sky, Safety Scissors, Dj Mehdi og Dat Politics er blant artistene som har dyttet låter gjennom remikskvernen, og gitt dem et ganske annerledes preg.

Mens In Case We Die i bunn og grunn var en eneste lang repeatlåt, er det langt mellom popsjokkene på We Died, They Remixed. Det er ingen hemmelighet at det er mer et unntak enn en regel, at remiksversjoner av bra album har noe for seg. Dette forsøket stadfester tendensen, for, med unntak av et par spor, er det trette versjoner som blir presentert her.

Best ut av overhalingene kommer Frank Tetaz versjon av Whishbone, Squeak E Clean/Kool G. Murders versjon av Tiny Paintings, The Cemetery (Cemetery Sass Emerary Mix) som er blitt tuklet med av New Buffalo og Like A Call (Buy Me Now I’m Cheap Remix). Sist nevnte låt som er fikset på av Jeremy Dower, sender tankene i retning av Mariah Carey (…!). Det er naturlig å diskutere om det er en god eller dårlig ting, men i dette tilfellet mener undertegnede det er en ganske trivelig og ikke minst dekkende, link.

Det mest positive med We Died, They Remixed er at den gir deg kjempelyst til å høre på In Case We Die, danse rar indiedans og skråle langt ut i de små timer. Når det er sagt, så er We Died, They Remixed en skive for spesielt interesserte, og ikke noe tilfeldige popjunkier trenger å belaste årene med.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.