Robbers & Cowards – List og licks

Robbers & Cowards – List og licks

Det amerikanske indierockbandet Cold War Kids har laget en aldeles glimrende debutplate. For de som er opptatt av kred er dette gammelt nytt, ettersom Robbers & Cowards har vært tilgjenglig en god stund allerede. Blant annet gjennom Tiger i Oslo, landets beste platebutikk for alternativ musikk.

Men det er først nå, nærmere bestemt 5. februar, at Robbers & Cowards slippes med full distribusjon her i Norge. Og for alle som ikke har fått somlet seg til å sjekke ut denne platen, er det ingen grunn til å utsette det stort lenger. Dette fordi Cold War Kids med Robbers & Cowards har laget en bunnsolid debut, en plate som trykker på så godt som alle de riktige indierock-knappene.

EP-en We Used To Vacation gav oss forhåpninger om at debutfullspilleren kunne bli skarp. Men trua hadde unektelig et lite aber over seg, ettersom låtmaterialet på EPen sprudlet akkurat litt for lite. Et helt album, der alle låtene ville være smidd over EP-lesten, kunne blitt noe langdrygt. Heldigvis mikser og trikser Cold War Kids seg inn på grunne områder – og vel så det.

Pianorockeren We Used To Vacation, som var tittelkuttet på den EPen, starter platen og setter en høy standard for resten av albumet, før den skitne riffstomperen Hang Me Up To Dry tar over showet. Det er vanskelig å forklare intensitetsskiftet mellom de to låtene, uten å faktisk spille de etter hverandre, så undertegnende for nøye seg med å si at det fascinerende godt utført.

En stor del av æren for Robbers & Cowards suksess, bør tilskrives nettopp hvordan Cold War Kids varierer uttrykket sitt skiva igjennom. De mestrer de sterke balladene, like godt som de har taket på de saftigere rock ’n’ roll-kuttene. Kraftige licks og listig detaljer går side om side på dette albumet som egentlig ikke har noen negative sider. Du finner en låt du blir glad i, enten det er de lekre soulflørtene i Saint John og God, Make Up Your Mind, popkicket Pregnant eller den ståkete indiebangeren Red Wine, Success!.

Er du derfor i markedet for et rocksjokk å (snart) møte våren med, går denne anmelderens uforbeholdene anbefalning til komboløsningen med Robbers & Cowards og The Hold Steadys hårreisende gode tredjeplate, Boys And Girs In America.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.