Slutten for XTC?

Slutten for XTC?

Foto: http://www.myspace.com/xtcfans

Søndag 11. februar sendte den amerikanske radiostasjonen WNYC et intervju med Partridge, der gitaristen og låtskriveren snakket ut om fremtiden til XTC. Et referat av samtalen har allerede dukket opp i Pitchfork. Ifølge Partridge har bassist og låtskriverpartner Colin Moulding trukket seg tilbake fra musikken.

– For øyeblikket ligger XTC på is. Årsaken er ene og alene at Colin ikke lenger vil lage musikk. Enten tar han en pause, eller så er det permanent, sa Partridge til radioverten på programmet Spinning On Air.

Forsvinningsnummer
De to grunnleggerne av XTC har ikke pratet sammen på flere måneder, og Partridge vet ikke en gang hvor hans gamle makker befinner seg. – For noen måneder siden fortalte han meg at han ikke var interessert i musikk lenger. Deretter flyttet han. Nå aner jeg ikke adressen eller telefonnummeret hans, så jeg får ikke kontaktet ham. Det er tydelig at han ønsker å forsvinne. Fotograf: XTC

XTC ble dannet av Partridge, Moulding og trommeslaget Terry Chambers i Swindon i 1976, under navnet Star Park. I 1977 byttet de navn og fikk platekontrakt med Virgin.

Bandet ble raskt kritikeryndlinger, selv om platesalget sjelden nådde de store høydene. XTCs tidligste verker var preget av punken, men de utvided raskt den musikalske spennvidden med new wave, psychedelica og skrudd pop. Fra 1978 til 2001 slapp bandet 10 studioplater og et livealbum, samt fire utgivelser i Apple Venus/Wasp Star-serien.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.