Nice For A Change – En keiser ser vestover

Nice For A Change – En keiser ser vestover

Rogalendingen Zahl har utvilsomt sans for klassisk amerikansk heartlandrock, for albumet Nice For A Change renner over med referanser til artister som Tom Petty og Ryan Adams (Gold-perioden) iblandet friskt tilskudd av musikalske vitaminer fra folk som Neil Young, The Jayhawks og Dwight Twilley. Legg også merke til de små innslagene av ABBA-piano som dukker opp på for eksempel Born To Rain.

Zahl forvalter denne sjangeren til tider på en utmerket måte. Låtene er fengende med sterk melodiføring og detaljrike arrangementer uten at det føles pålesset og unødvendig. Det savnes likevel noen virkelig gode refrenger her og der som kan heve låtene ytterligere. I tillegg er kanskje ikke tekstskriving Zahls sterkeste side. Noen ganger tyr han til tekstmessige lettvintheter og banaliteter. Likevel må det sies at låten gjennomgående holder en høy kvalitet. Videre må det påpekes at unge Zahl har et band, med Christer Knutsen på tangenter og gitar i spissen, som gir han god musikalsk støtte.

Høydepunkter finnes det en del av her, og det er de uptempo-låtene som sitter best. Sanger som Nice For A Change, Oh Life og ikke minst høydaren Friday Nights burde ha hitpotensiale langt utover landegrensene. Av de mer vare øyeblikkene er det verdt å nevne Really Gone og I’ ll Try To Make You Cry.

Nice For A Change er, til tross for sine svakheter, likevel et forfriskende vitalt album fra en sjanger det har grodd mose på litt for lenge. Det er bare å gratulere med en fin solodebut.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.