The Bird Of Music – Hei igjen, Simone!

The Bird Of Music – Hei igjen, Simone!

Det er bare omtrent et år siden Brooklyn-baserte Heather D’Angelo, Erika Forster og Annie Hart i Au Revoir Simone kom med sin lavmælte, drømmende elektro-pop debut Verses Of Comfort, Assurance & Salvation.

Med nydelige harmonier og med ”keep it simple, stupid”- framtoning i form av enkle trommemaskiner og keyboard var de et befriende friskt pust på et tidspunkt der de gitarbaserte indiebanda herjet rundt. Ett år går fort – og de er fremdeles et friskt pust blant de gitarbaserte indiebandas plateslipp.

Nå er de ute med oppfølgeren The Bird Of Music, og selv om de ikke har utviklet musikkfilosofien så fantastisk mye varter de fremdeles opp med veldig sjarmerende og fascinerende musikk. The Bird Of Music er flust av myke, lekne låter akkompagnert av et noe fyldigere instrumentalt landskap og bredere produksjon enn tidligere. Men det er fremdeles enkelt og greit. Den gode melodi er i fokus. Båret av jentenes svevende og behagelige stemmer selvfølgelig.

Åpningssporet The Lucky One har en fin oppbygning og herlig koring. Selv om denne nok kunne glidd inn på Au Revoir Simones forrige album, så er de fleste låtene på The Bird Of Music litt mer up-tempo. Stort sett i alle fall. En dansbar elektropop-låt som Dark Halls er en sterk radiokandidat og vil nok kunne fylle dansegulv. Det vil nok Stars og Night Majestic kunne gjøre også . Fallen Snow er plutselig veldig The Beach Boys-aktig, så vi finner altså referanser til tidligere epoker her også. Noe som også er med på å gjøre at denne plata framtrer som veldig variert og leken. Overgangene og refrengene på Lark er forresten noe av de peneste pop-tonene som har kommet ut på plate i de senere årene.

Kontrastene mellom klassiske strykerne, harde keyboard-toner, myk vokal og småhissig trommemaskin på denne plata er rett og slett slående effektivt. Og i det du trodde de hadde sunget inn sommeren for deg, kommer de med bjeller og sang om snø, kulde og vind.

Selv om det er et par-tre av de i alt 11 låtene som ikke er like spennende, så er de likevel veldig gode melodier. Egenskapen deres til å lage fine melodilinjer er rett og slett imponerende. Så selv om ikke absolutt alt er like engasjerende så er The Bird Of Music gjennomgående veldig fin hele plata gjennom.

Siv Marte Lorås

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.