Big Fish – Litt for anonymt

Big Fish – Litt for anonymt

Frilansskuespiller- og sanger Øystein Kloster er hovedpersonen bak Kloster. De ble dannet i 2003 og har den trygge havnen i Stavanger og røttene på Husnes i Hordaland. Med seg på laget har han blant annet Rune Solheim, som til daglig tjener til livets opphold som trommeslager i Kaizers Orchestra.

Bandets musikalske uttrykk er hentet fra de britiske øyer og inspirasjonskilder som Muse, David Bowie og til dels Blur.

Det hele er pent nok fremført av habile musikere, men det skorter litt på teft og særpreg. Låtene lider en del av å være en smule for anonyme i uttrykket og klarer sjelden å feste seg. I tillegg mangler Øystein Kloster de kvalitetene som vokalist som skal til for å holde på interessen en hel albumlengde. I så måte kan kanskje materialet passe bedre i en EP- sammenheng.

På tross av store mangler er det likevel en del låter som skiller seg ut. Førstesingelen Still Waiting, en duett med Anne Marie Alvedal (Velvet Belly, Moonflowers), er en fengende og forfriskende låt som har det særpreget som skal til for å skille seg ut positivt ut. Bidragene Make It Happenog One More Day kommer også ut med æren i behold.

Resten av platen lider imidlertid av fremskreden anonymitet og mangel på særpreg, og kommer dessverre til å drukne i mengden av band med samme utgangspunkt.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.