The Royalties – Ikke helt konge

The Royalties – Ikke helt konge

Ungdommene i The Royalties byr på fengende, lystig og i utgangspunktet optimistisk, tradisjonell popmusikk som henter det meste av sin inspirasjon fra klassisk pop fra seksti- og syttitallet. Det hele låter friskt og freidig uten at det kan kalles nytenkende og revolusjonerende.

Lydbildet, produsert av ringreven H.P. Gundersen er til tider lekende og detaljrik med flotte vokalharmonier, som for eksempel i My House Is Not A Home. I tillegg skiller The Royalties seg ut med at bandet har blåsere innenfor den ellers så tradisjonelle besetningen.

Det er imidlertid vanskelig å se at bandet alltid tilfører uttrykket det lille ekstra. Til tross for dette kommer de likevel og stort sett ut av det med æren i behold.

Som vanlig ved et debutalbum er låtene av en varierende kvalitet. Noe annet skulle da bare mangle. Likevel er det verdt å trekke fram sanger som singlene Lady O’ The Silver Wheel og Shipwreck At Bay.

Selv om de aldri blir kronet som popkonger og får sjansen til å vinke fra popterrassen, er The Royalties et band det absolutt er verdt å se opp for.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.