You, You’re A History In Rust – Kvalitet ruster aldri

You, You’re A History In Rust – Kvalitet ruster aldri

Det amerikanske postrockgruppen Do Make Say Think lager ikke sanger. De lager mbpa-er, monumentale bidrag på album. Det vil si store melodier som gjør noe med deg som lytter. For setter du på Do Make Say Think, så hører du på Do Make Say Think. Nettopp fordi det ikke er en musikk som kan pludre og gå i bakgrunnen, mens du gjør trivielle ting som å lage middag eller klappe katten. Dette er et band som krever at du er med på hver note, og at du følger med mens skiva skrider frem.

Så er også tilfellet med You, You’re A History In Rust, bandets femte langspillerutgivelse. Som vanlig er det en skive som krever sitt av deg som lytter, men som til gjengjeld er raus med å gi deg innsatsen tilbake. Der svært få band som klarer å skape en så trollbindene vibb som Do Make Say Think gjør på platene sine. De store, monumentale bidragene siver ut, lager en helt unik atmosfære og har en eim av evighet over seg. Du går ikke lei av melodiene til Do Make Say Think, til det er de for flinke til å vrikke og vrenge på lydbildet sitt.

You, You’re A History In Rust viser at Do Make Say Think på en måte er den rampete storebroren til Broken Social Scene. Mens Broken Social Scene, i egenskap av å omfavne poplyder og popformatet, kan minne om et noe dysfunksjonelt popband, er det ingen tvil om hva Do Make Say Think er. Det er et postrockband som ikke har noen ambisjoner om å gjøre seg myk og vakker for store folkemasser. De vet hvordan pop skal brukes, men de bruker det som en ingrediens på samme måte som de bruker støy og lydvreng.

Bare hør på hvordan de leker meg med forskjellige uttrykk på bidrag nummer tre, The Universe! – suggerende, popete, krevende, men samtid fint og skjørt. Det er ikke mange band som gjør dette bedre enn Do Make Say Think.

Men egentlig gir det et uriktig utgangspunkt å snakke om gode enkeltbidrag på denne skiva. You, You’re A History In Rust er en helhetspakke, og det er som helhet den nytes best. Ta deg derfor god tid, lag gjerne en kopp te først, og sett deg så ned og nyt denne skiva fra A, Bound to Be That Way, til Å, In Mind.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.