Dødsmetall med stil

Dødsmetall med stil

(Infernofestivalen – Rockefeller, Oslo – Torsdag 5. april 2007)
Foto: Pål Dimmen

Fotograf: Pål DimmenZyklon, med de tidligere Emperor-medlemmene Samoth og Trym i spissen, spiller raskere og hardere enn de fleste. I motsetning til brorparten av andre norske metallband med rot i black metal-scenen, har dette bandet valgt å satse på dødsmetall med voldsomme temposkifter og heseblesende vokal som hovedingredienser.

Zyklon har allerede rukket å gi ut tre gode album, sist den særdeles lekre Disintegrate. Mye av materialet var naturlig nok hentet fra denne utgivelsen, med tittelsporet som ett av mange høydepunkter.

Krever kjennskap
Fotograf: Pål DimmenMen det som virkelig gjorde denne konserten bra, var Tryms fabelaktige tromming. At det er mulig å holde det gående i nesten halvannen time i samme tempo og med en slik presisjon er ikke mindre enn imponerende.

Nå bør det samtidig nevnes at dette var en konsert der det i aller høyeste grad var fordelaktig å kjenne låtene godt fra før. For publikum uten kjennskap til bandets utgivelser ville nok det hele fortone seg noe ensformig. Men for oss andre fremsto Zyklons bidrag som en av festivalens beste konserter så langt.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.