Spenstig bestillingsverk

Spenstig bestillingsverk

(Infernofestivalen – Rockefeller, Oslo – Torsdag 5. april 2007)
Foto: Pål Dimmen

Fotograf: Pål DimmenPå oppdrag fra Rikskonsertene har Enslaveds Ivar Bjørnson gått sammen med Hild Sofie Tafjord og Maja Solveig Kjelstrup Ratkje fra den pussige duoen Fe-mail, og laget et bestillingsverk til årets Infernofestival. Resultatet har blitt en timelang forestilling under navnet Trinacria, som var blant åpningsartistene på festivalens første dag.

Å kalle verket for musikk er kanskje en overdrivelse. Fe-mail er først og fremst kjent for å improvisere med støy, noe vi fikk servert til gagns. Komponistene hadde fått med seg et knippe musikere fra Enslaved, Manngard og Slut Machine, som bidro til å holde spetakkelet ved like.

Visuelt konsept
Det tok sin tid før det i det hele tatt var mulig å skille de ulike instrumentene fra hverandre.
Grutle Kjellson levde seg dypt inn i rollen som budbringer av uforståelige tekster, mens den kvinnelige duoen dannet et nesten ugjennomtrengelig bakgrunnsteppe av støy.
Fotograf: Pål Dimmen
Det var egentlig ikke før mot slutten at Trinacria viste hvor kult dette faktisk kan bli. Da dukket det plutselig opp noe som kunne minne om en melodi, ispedd horn og tøffe trommer. Forestillingen hadde også et spennende visuelt konsept, som inkluderte en rekke underfundige og småskumle grafikksnutter som surret på et stort lerret.

Denne gjengen skal etter hvert begi seg ut på en Norges-turné, så sørg for å få med deg datoene dersom du har et åpent sinn og er interessert i uforutsigbare former for metall.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.