We Know About The Need – Trist triumf

We Know About The Need – Trist triumf

Dette er et sideprosjekt fra Chris Adams, som vi best kjenner som det ene medlemmet av Leeds-bandet Hood. Bracken har kontrakt med det beundringsverdig stabile plateselskapet Anticon, og We Know About The Need er gruppens debut på albumfronten.

Musikalsk befinner Bracken seg i et landskap som først og fremst trekker veksel på ambient, left wing-elektronika og generell tristesse. Det er med andre ord ikke en oppstemt Chris Adams vi møter på denne skiva. Men noen ganger, som i dette tilfellet, føles det godt å ha det litt vondt.

Det er ikke slik at Bracken er ut etter å slå hull på trommehinnene dine, ei heller på andre måter ønsker de å skade noen. Ubehaget ligger i hvordan den mørke og dunkle stemningen som kjennetegner albumet svært effektivt bryter ned og pakker bort all optimisme du eventuelt måtte ha i kroppen.

For We Know About The Need er ingen sprudlende skive. Den lusker seg forsiktig av sted, mens Adams distanserte vokal ligger som et isbelagt pledd over det hele. Når man fra før av føler seg litt groggy, blir det å sette på We Know About The Need som å be om en unnskyldning for å skippe første time på skolen til fordel for en ekstra time i floppekassen – eller eventuelt droppe å gå ut av huset i det hele tatt.

Så hvorfor skal man sjekke ut denne skiva, når den egentlig gir deg mest lyst til å barrikadere deg under et pledd? Ganske enkelt fordi den en kjempebra! Låtene er sterke, tekstene er gode og produksjonen er glimrende. Hør bare på låtene Of Athroll Slains, Evil Teeth Back On The Calder Line og Four Thousand Style. Tristesse kan nesten ikke utføres bedre!

We Know About The Need er ikke en tyggegummeskive av typen som går inn det ene øret og rett ut det andre. Den episke lyden klorer seg fast på hjernen, slik at du etter hvert synes det er helt greit å være litt molefonken. Hvis du lurer på hvordan Why? hadde høres ut i en iglo, eller synes Alias lager bra musikk, er dette en plate du vil finne stor glede i.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.