The Smell Of Mutiny EP – Ingen grunn til mytteri

The Smell Of Mutiny EP – Ingen grunn til mytteri

The Smell Of Mutiny er et band med base i Trondheim, og de spiller 60-tallsinspirert garagerock. Blant inspirasjonskildene finner vi Roky Eriksons 13th Floor Elevators, The Zombies, Yardbirds og nyere band som Brian Jonestown Massacre og, sist, men absolutt ikke minst, det fantastiske of Montreal.

Gruppen er nå ute med en selvtitulert EP, The Smell Of Mutiny EP, og den låter veldig bra. Dette er et band som har hørt gjennom Nuggets-boksen, og skrevet låter ut i fra kjærligheten til den evig aktuelle garagerocken som finnes på den. De tar i bruk de grepene som har gjort denne musikken udødelig, og gjør disse til sine egne på en overbevisende måte.

På de seks låtene denne skiva rommer blir vi, som utallige ganger før, minnet om hvorfor den enkle popmusikken ofte er den beste. Lett og ledig rocker de fire i bandet seg gjennom drøye 19 minutter, og vekker appetitten må mer. Mer 60-tall, mer upretensiøs moro og, selvsagt, flere låter.

Bidrag som Pipe Dream, The Sylum og EPens bestespor Butter Baby er kanskje ikke så viktige i den store sammenhengen. Men som deilige poplåter du kan spille om igjen og om igjen utover sommernatten, er de mer enn viktige nok.

Det står ingen steder på coveret, som forøvrig er praktfullt illustrert av Andreas Tylden (tidligere vokalist i JR Ewing), at man kan få pengene tilbake dersom man ikke skulle like innholdet på The Smell Of Mutiny EP. Det kunne det like gjerne stått, ettersom dette er musikk kun usle kjipinger vil takke nei til.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.