Let’s Do It To Them Before They Do It To Us – Fornøyelig kredrock

Let’s Do It To Them Before They Do It To Us – Fornøyelig kredrock

Kvartetten ble startet i 2005 og har siden den gang, etter å ha rocket ut på flere av Bergens livescener, etter sigende opparbeidet seg rykte for å være et veldig bra liveband. Nå er Team Blitzkrieg klare med debutalbumet Let’s Do It To Them Before They Do It To Us, som de slipper på sitt eget platemerke Team Records.

Team Blitzkrieg spiller altså rock’n’roll. Men de slår seg ikke til ro i et tiår, men danser til dels meget vellykket mellom sekstitallets garasjerock, åttitallets new wave og nyeretids kredrock. Dette innebærer at det er mulig å hære veldig mange bra band i gryteretten Team Blitzkrieg byr på. The Who, Blondie, The Jam, The Undertones, The Long Blondes og Pulp er blant navnene det er mulig å trekke frem som referansepunkter.

Men all verdens bra band i platesamlingen og i takkelisten i coveret hadde ikke hjulpet stort, hadde Team Blitzkrieg vært dårlige låtskrivere. For selv ikke selv de beste intensjoner om å lage bra popmusikk, kan dekke opp for at teften for hitlåter ikke står i stil til motet.

Men med låter som Hard Rain, Autograph, Date, I Liked You Best, New York og What Can You Do viser Team Blitzkrieg at de har det som skal til for å spikke minneverdige låter. Det vil si verdige bidrag til den gigantiske rock’n’roll-låtbanken, som vi alle sammen når som helst kan gå å ta ut melodier av.

Egentlig er det ingen bidrag på dette albumet som utmerker seg spesielt negativt. Det som derfor forhindrer Let’s Do It To Them Before They Do It To Us i være en noe mer enn en bra plate, er at musikken blir for monoton i lengden. Selv om bandet beveger seg fint mellom tidsepoker og influenser, blir det likevel for liten variasjon i låtmaterialet. Dette fører til at du, allerede en god stund før skiva er over, blir forsynt på triksene Team Blitzkrieg har å tilby. Hadde de slanket ned albumet, kanskje med så mye som fire låter, ville man trolig ikke blitt så bråmett.

Let’s Do It To Them Before They Do It To Us er en plate som rommer mange gode rocklåter, men den hadde utvilsont tjent på å være noen spor kortere. Det blir hakket for mye av det gode denne gang.

NB! Få med deg konsert med Team Blitzkrieg på Garage Oslo i kveld!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.