Gorillaz i pennalet

Gorillaz i pennalet

I et radiointervju med BBC Radio 2 forteller Damon Albarn, tidligere frontfigur i Blur, at han ikke skal gi ut flere album med sitt alter ego-prosjekt Gorillaz. Dermed går det mot slutten for tegnefilmrockestjernene 2D, Noodles, Murdoc Niccals og Russel Hobbs, men først skal bandet fullføre et prosjekt med filmskaper Terry Gilliam.

Gorillaz ble markedsført som verdens første virtuelle hiphop-gruppe da de dukket opp for første gang i 2000. Damon Albarn, som gjennom Mali-prosjektene og det ferske bandet The Good, The Bad & The Queen begynner å bli ganske dreven på å tromme sammen musikalske stjernelag, sto i spissen for Gorillaz. Med seg hadde han Miho Hattori fra Cibo Matto, Dan ”The Automator” Nakamura, Chris Frantz og Tom Tom Clubs Tina Weymouth, samt animatør Jamie Hewlett.

Med singelen Clint Eastwood som murbrekker ble bandets selvtitulerte debutalbum en stor kommersiell suksess i 2001. Deretter ble bandet delvis lagt til side for at Albarn skulle få tid til sine andre prosjekter, men i 2005 dukket de animerte rockestjernene igjen opp med albumet Demon Days, der de fikk hjelp av blant andre Danger Mouse, Shaun Ryder og Debbie Harry.

Gorillaz-oppbruddet gir mer næring til spekulasjonene om en Blur-gjenforening.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.