Egg – Morogutta returnerer

Egg – Morogutta returnerer

Danske Powersolo, som tidligere i år underholdt på by:Larm i Trondheim, er ute med et nytt album, Egg. Bandet er godt kjent hjemme i Danmark, der det har hatt en rekke radiohits, og i USA kommer Eggs ut på platemerket Ryko Disc.

Egg er en ramlende affære. Med det mens det at Powersolo sjelden fester blikket på en sjanger, men heller hopper frem og tilbake mellom dem etter innfallsmetoden. Atomic Child, Kim Kix og Jc Benz, som er de tre medlemmene av gruppen, banket ut låter som trekker veksel psychobilly, pop, rock’n’roll, country og blues. Noen ganger lander de trygt, andre ganger faller de.

På de låtene der de får ting til å klaffe, som på Action, Every Little Girl, Dans Les Rues De Paris og skivas beste enkeltinnslag White Chocklet er det god underholdning denne trioen presenterer. De har teft for gode, litt røffe melodier, og de fremfører det på en måte som er engasjerende. Når de er på sitt beste, har Powersolo en del til felles med amerikanske Ween. Da først og fremst med tanke på hvordan de putter sjangere de liker gjennom et pastisjfilter, og viser sin respekt for disse sangerskrivertradisjonene ved å drive litt ap med dem.

Powersolo mestrer sjangrene de prøver seg på, men de vil, ved å tulle og tøyse med sjangerritene, også distansere seg fra dem. Dette spillet fører som sagt meg seg et knippe gode låter, og det er rett så trivelig å henge sammen med disse danske drenge.

I undertegnedes ører er Powersolo først og fremst et moroband. De har de gøy mens de spiller, og de klarer fint å overføre denne gleden over til lytteren. Men derifra til å anbefale Egg som en plate med virkelige høreverdig musikk, blir for drøyt.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.