You Spider – Passe bra fjerdealbum

You Spider – Passe bra fjerdealbum

De har gjennom et etter hvert langt popliv opparbeidet seg en trofast fanskare i utlandet og her på berget, og til tider levert utmerkede popvarer. Det store gjennombruddet til The Jessica Flatchers har riktignok latt vente på seg. Og selv om bandets fjerde langspiller, You Spider, til tider låter som en kule, blir det nok ikke noe gjennombrudd denne gangen heller.

Bandet har siden de debuterte med albumet I Can Shoot You From Here i 1998 turnert inn- og utland og varmet opp for nobiliteter som The Hives, The Apples In Stereo og Franz Ferdinand. I tillegg er de blitt signet av det annerkjente amerikanske plateselskapet Rainbow Quartz. Slikt står det selvsagt respekt av!

You Spider er altså album nummer fire i rekken, og det låter ikke ueffent. Det hele er tett spilt med masse øs og ikke uten en viss popnerve og låter som I`m Just A Man, Let’s Get Together og The Girl I’ve Been Waiting For har da også et visst hitpotensiale.

Thomas Innstø har stått for ansvaret for låtskrivingen. Det gjør han til ståkarakter, selv om det etter hvert sniker seg inn porsjoner av likegyldighet og en ukledelig monotoni utover albumet. Dette hindrer platen fra å ta helt av. Videre er ikke nevnte Innstø verdens mest karismatiske vokalist, men han klarer seg stort sett fint gjennom platens tolv låter.

The Jessica Fletchers har levert et gjennomført popalbum og selv om de helt store høydepunktene er fraværende , er You Spideret fint supplement til bandets allerede flotte platekarriere.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.