Kong Tom

Kong Tom

(Rockefeller, Oslo – lørdag 5. mai 2007)
Foto: Eivind Furset

Amerikanske Kevin Devine stod for oppvarmingen, og han satte stemningen godt, til tross for at en svært kranglete gitarplugg fikk mye oppmerksomhet. Devine tok det hele sporty med et par «fuck you!» til pluggen, og fortsatte å spille selv om lyden fra gitaren forsvant til tider. Han sjarmerte med små anekdoter, og kommuniserte bra med publikum.

Med fra start
En enkel og intim scene med levende lys var ramme for konserten. Da Tom og hans makkere på cello og keyboard kom på scenen, startet det hele med en flunka ny låt han nettopp hadde skrevet. Publikum var med fra begynnelsen, og ble dratt med på allsang på flere låter, blant annet End of the World News og Street Light. En opplagt og alltid like vittig McRae hadde enormt bra kontakt med publikum, og kommunikasjonen og nærheten var der hele tiden.

Tidlig i konserten ble det lest høyt fra en mail som McRae hadde fått. Med risiko for at vedkommende ikke var tilstede, ble navnet hennes lest opp. Og heldigvis: Hun var der! Det endte med at McRae fridde til henne på kjærestens vegne, til publikums store forlystelse. Og svaret var ja! En enorm sjarmoffensiv som det ble satt stor pris på.

Livefavoritten kom
Konserten ble en reise gjennom alle fire platene til McRae, fra den selvtitulerte debuten fra 2000 til ferske King Of Cards. Høydepunktene var mange, fra dunkle 2nd Law, såre My Vampire Heart og You Cut Her Hair til vakre, nye Got A Suitcase, Got Regrets. Likevel var det nok livefavoritten The Boy With The Bubblegun mange ventet på. Og den fikk de, i tillegg til en uforglemmelig Bloodless, der bandet dro ut ledningene og forlangte at publikum skulle hjelpe dem å synge hele låten, kun akkompagnert av egenlyd fra trekkspill, gitar og cello. Publikumsfrieri som virkelig falt i smak blant de frammøtte denne lørdagskvelden.

I nye One Mississippi glemte McRae teksten, og stemmen sprakk i Language Of Fools, men det ble fort tilgitt. Han ble klappet inn igjen hele to ganger, og med smellvakre Ghost Of A Shark avsluttet en takknemlig McRae konserten, og beviste nok en gang hvilken unik artist og personlighet han er. Velkommen tilbake, Tom!

Eivind Furset

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.