Ny Princeturné med 21 konserter, men bare i London

Ny Princeturné med 21 konserter, men bare i London

Foto: Promo

Prince, en av popmusikkens største stjerner, annonserte nylig at han skal spille tjueen konserter i London i løpet av sommeren. Prisen er £31.21 per billett, rundt 350 kroner – et hint til hans forrige album 3121. Stjernen sier også at den lave prisen er slik at flere skal ha råd til å oppleve konsertene, og han oppfordrer hardbarkede fans til å få med seg mer enn et show fordi han har planer om å variere stil og låter fra konsert til konsert.

Elsker London
Turneen begynner 1. august og er den eneste muligheten til å se Prince live i Europa i år, og alle konsertene spilles i den britiske hovedstaden. «Jeg elsker London,» sa den kortvokste stjernen på pressekonferansen han holdt forrige uke, «Jeg har spilt noen av de beste showene mine her.» Størsteparten av konsertene skal spilles i lokalet O2 Arena, men det blir også en håndfull med ”hemmelige” konserter som kun annonseres dagen i forveien og skal holdes på mindre lokaler rundt i hovedstaden.

Gir publikum den nye CDen gratis
Bandet har øvd inn 150 sanger til turneen, deriblant klassiske Prince-hits som Purple Rain, When Doves Cry, Raspberry Beret og Kiss i tillegg til covere av Gnarls Barkley, The Beatles og Amy Winehouse, og settlisten varieres mellom hver konsert.

Legenden ønsker at flere skal ha råd til å få med seg konsertene enn tidligere, og hver publikummer får en gratis CD hver med hans nye album. «Det er direkte markedsføring. Jeg er ikke nødt til å ta del i det den spekulative platebransjen driver med,» sa han.

Har solgt over 80 millioner
Prince er en av verdens mest suksessrike artister – han har solgt over 80 millioner plater I løpet av en karriere som har vart i over tjue år, og har blant annet vunnet seks Grammy-priser og en Oscar, i tillegg til å ha skrevet hitlåter for utallige artister, blant annet The Bangles, Sinéad O’Connor, Celine Dion, 2 Pac Shakur, Jay-Z og Beyoncé.

Helene A. Aasen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.