Scroll To Top

The Rats Of October Philharmonics – Frem fra kjellermørket

Artister: Sjangre: ,
Karakter

The Rooph sier selv at de med dette albumet har forlatt retrorock-kjelleren og puster inn den friske lufta av vestkystpop og alternativ rock. Det selvportrettet gir et godt bilde på bandets utvikling. På The Rats Of October Philharmonics serverer de oss forfriskende indierock av et format som setter lytteren i godt humør. Skal man finne noen band å sammenligne Roophs musikk anno 2007 er det nærliggende å nevne band som Death Cab For Cutie, Guided By Voices og Fireside. Dog har The Rooph et stykke igjen før de leverer like jevnt gode album som disse referansene.

De fem gutta i The Rooph har ikke ligget på latsiden før de tidligere i år slapp dette debutalbumet, de kan blant annet vise til EPene This Smells Fishy og These Are Memories samt en nærmest sammenhengende turné landet rundt de siste fire årene.

All denne spillingen har utvilsomt gitt bandet en betydelig ballast og når de får det til å svinge skikkelig på albumformatet låter det tøft og stødig. Eksempler på dette er rockeren Everybodies med et refreng som lukter av Turbonegro, og åpningslåta Here Comes The Winter Storm med sitt smått melankolske indie-uttrykk.

På den roligere Speechless serverer de lavmelt britiskinspirert indiepop med et lett anslag av progrock. Enten syns man denne låta er en seig uhåndterlig masse – eller man lener seg tilbake og nyter at bandet fremfører sin musikk i slow motion.

Enkelte låter kan fortone seg som gjentagende og mindre spennende, noe som naturlig nok trekker ned helhetsinntrykket. Men det er såpass mye å glede seg over på The Rats Of October Philharmonics at dette er et debutalbum bandet har all mulig grunn til å være fornøyde med – og publikum har all mulig grunn til å se frem bandets neste musikalske foretagende.

Om skribenten

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

kommentarer