Det Snurrar I Min Skalle – Familiær fulltreffer

Det Snurrar I Min Skalle – Familiær fulltreffer

Elektronisk popmusikk, med en og annen stikker mot techno, er utvilsomt et tveegget sverd. Enten kan det bli upersonlig, anonymt og slitsomt – karakteristika du helst ikke vil høre i forbindelse med musikk. Eller så kan det bli slik som svenske Familjen viser på debutfullspiller Det Snurrar I Min Skalle. Det vil si en leken, effektiv og uhyre catchy form for pop. En musikk som gir deg lyst til å danse, selv om omstendighetene ikke ligger til rette for den slags krumspring.

Familjen er Johan T. Karlsson fra Sverige, og han har et godt grep om kunsten å lage bra elektronisk popmusikk. Lekende lett unngår han fallgruvene som lurer i formatet, og viser frem den ene formidable hitlåta etter den andre. Det Snurrar I Min Skalle representerer en svært tilgjengelig og grei elektronisk popmusikk. Tilgjengelig og grei på den måte at den ikke får det svartne for deg på grunn av den plutselig akutte mangelen på kred i øregangene. Det du får, er en meget tiltalende blanding av lettfattelig pop og krevende kred.

Familjen er som en krassere versjon av The Blow, et fokusert og kvalitetsbevisst Lo-Fi-Fnk eller et oppdatert og nyforelsket New Order. Albumet som helhet er stramt og velredigert, og det er kort mellom høydepunktene. Dette er technopop på en ytterst tiltalende og velfungerende måte.

Selv om det er underskudd på svake låter på denne skiva, er det noen som funkler litt ekstra. Tittelkuttet Det Snurrar I Min Skalle er et eksempel på dette. Her blandes fete beats, gøyale svenske tekster og et ustoppelig refreng seg sammen til en sing-a-long i megaklassen. Andre bidrag som utmerker seg spesielt er Nu Händer Det Igjen, Det Lilla Livet, Kom Säger Dom og Vad Du Vill.

Det Snurrar I Min Skalle er en meget vellykket blanding av dum pop og knallhard kred. Det spørs om vi får en plate som blander disse elementene med større overbevisning i år.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.