Kranes drømmebookinger

Kranes drømmebookinger

19. – 21. juli snus den fredsommelige sommerbyen Tønsberg på hodet. Da braker Slottsfjellfestivalen i gang for femte året på rad. I år lokker festivalen blant annet med Calexico, Midlake, of Montreal og Jens Lekman, samt kjente norske band og artister som Zeromancer, 120 Days, Kings Of Convenience, Red Harvest og The Lionheart Brothers. Ingen dårlig beholdning, med andre ord.

Årets fremste trekkplaster på scenen er nok likevel Spiritualized. Det er en akustisk versjon av legendariske bandet fra Midlands i England, med Jason ”Spaceman” Pierce i spissen, som stiller på Slottsfjellfestivalen.

Vi spurte Krane hvem han hadde booket til Slottsfjell Festival dersom han stått fullstendig fritt. Dette var det han svarte:

1. Neil Young & Crazy Horse (sånn cirka anno 1969/70, med Danny Whitten)
– Jeg er jo ikke så gammel at jeg hadde anledning til å få med seg det den gang. I og med at Whitten er død, så er det vel ingen sjanse for at jeg noen gang får sett Neil med denne legendariske besetningen heller, men dere sa ingen begrensninger…

2. Depeche Mode, som fremfører Speak & Spell
– Nå er det jo sånn i vinden med å få artister til å fremføre et av sine legendarisk album. Tror lista ligger noget høyt for å få DM og Vince Clarke til å fremføre mitt favorittalbum med Depeche Mode, men det er vel lov å håpe at de skulle få ånden over seg.

3. Gartnerlosjen
– Om jeg noen gang skulle ha muligheten til å ta meg fri og faktisk se noen av konsertene på Slottsfjellfestivalen, samt kanskje drikke meg litt full, skulle jeg gjerne stått og gaula gamle Gartnerlosjen-tekster med gode venner.

4. Pavement
– Kom igjen, Stephen Malkmus! Etter alle reutgivelsene, spesialutgavene og halvkjedelige soloplatene er det vel på tide å samle troppene igjen? Get over it!

5. Kung Fu Girls
– Ring meg når dere føler dere klare for reunion’a, gutter!

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.