Scroll To Top

Egil Olsen – best på film

Artister: Sjangre: ,

Foto: egilolsen.com

Den 30. Kortfilmfestivalen i Grimstad har delt ut sine priser, og nyvinningen Musikkvideoprisen gikk til musikkvideoen Singer/Songwriter med regi av Janic Heen for artist Egil Olsen (også kjent som Uncle’s Institution).

Prisen er gitt av platebransjens interesseorganisasjoner IFPI og FONO og er på 15.000 kroner. Handlingen i filmen er enkel, der Egil Olsen sitter på gutterommet og underveis i filmen skifter omgivelsene til en scene. Det er muligens i Egils egen fantasi.

Musikk og bilde spiller på lag
Fotograf: www.egilolsen.comRegissøren Janic Heen (f. 1975, Oslo) er utdannet ved Den norske filmskolen på Lillehammer. Han står bak filmer som Paperboy (2004) og Roswell Enterprises (2005), som begge har deltatt på Kortfilmfestivalen.

Juryen sier bla. følgende om vinneren: «Prisen går til en musikkvideo som er enkel og sofistikert på samme tid. Musikk og bilde spiller på lag for å fortelle en gjennomtenkt liten historie der sårbarhet og ironi avløser hverandre på en subtil måte.»

Se videoen på www.egilolsen.com.

Om skribenten

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

kommentarer