Scroll To Top

Remember The Sun – Med genene i orden

Karakter

Pieta Brown har da litt å slekte på også, da. Hennes far er ingen ringere enn den to ganger Grammynominerte artisten Greg Brown som burde være kjent for de fleste med et årvåkent øye til americana, folk og country.

Unge Pieta Brown har et godt håndlag med både tekst og melodi og det nedstemte og blåfargede materialet står godt til den rue og såre stemmen. Pieta Brown kan gjerne sammenlignes med en ung Lucinda Williams, hvis gitarist Bo Ramsey har produsert herligheten, men også PJ Harvey høres, for eksempel på Are You Free?. I tillegg hører man spor av Loretta Lynn (selvsagt) på In My Mind I Was Talkin’ To Loretta.

Låtene holder et høyt kvalitetsnivå platen igjennom, selv om en viss monotoni dukker opp blant de elleve sangene på Remember The Sun. Best er hun på Innocent Blue, West Monroe, allerede nevnte Are You Free? og In My Mind I Was Talkin’ To Loretta. Videre er Song For A Friend både vakker og rørende.

Remember The Sun er et vakkert og vindskjevt bevis på hvordan god americana bør gjøres. Albumet anbefales herved.

Om skribenten

Dagfinn Bergesen

kommentarer