Trivelig i regnet

Trivelig i regnet

(Quart, Kristiansand – onsdag 4. juli 2007)
Av: Magne Mellem Enoksen (tekst og foto) og Carina Alice Bredesen (tekst)

Fotograf: Magne Mellem EnoksenRegnet var tilbake for fullt på Quartfestivalens tredje dag, og det la naturlig nok en demper på stemningen for mange både på og foran scenen, samt alle de som ikke kom.

Den eneste som ikke lot seg påvirke, var Timbuktu. Den svenske rapperen stilte med fullt band og skapte godt humør i Bendiksbukta. Dagens positive overraskelse var de britiske rockerne i Kill The Young, mens Minor Majority sørget for en behagelig avslutning i kjent stil.

Timbuktu og Damn!
Bendiksbukta

Fotograf: Magne Mellem EnoksenSpilte så regnet sprutet
Wow! Dette var kult! Iført regnponcho hoppet Jason Diakité ut på scenen, og hadde publikum i sin hule hånd helt fra starten. Han og sangerinnen og rapperen Mapei smalt til med Känn Pepp, dans og klappelek som åpningsnummer. En knallstart. Timbuktu lovet at de skulle spille så bra at det øsende regnet skulle gi seg, og skyene skulle sprekke opp. Men regnet bare økte i takt med at Timbuktu leverte bedre og bedre på scenen.

Livebandet Damn! backet ham til det fulle med alt fra håndtrommer og blåseinstrumenter til gitar, bass og trommesett. Å danse med Mapei så det ut som han har gjort hele livet. Det var ingenting å overlate til fantasien, for denne konserten ga oss alt vi kunne drømt om. Den svenske rapperen har bygd seg opp et anstendig hits-register i Norge, og det er morsomt at det dukker opp låter som man ikke visste man ventet på. Det hele toppet seg da ”brødre med andre mødre” Chords og Supreme gjestet scenen. Det Löser Sig ljomet ut fra scenen utover Bendiksbukta, og tilbake fra publikum som sang med av full hals. Ingen grunn til å senke farten, Timbuktu fulgte opp med blant annet Bra, Bra og Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vil Dö.

Regnet senket heller ikke farten. Synd, for det gjorde at ekstranummeret bokstavelig talt druknet litt. Timbuktu hadde ingen planer om å gi seg før han hadde levert et skikkelig ekstranummer, og med fint vær hadde det vært helt genialt. Hele gjengen toget tilbake på scenen som et 17. mai-tog, og avsluttet kvelden med blant annet The Båtten Is Nådd, og det var den virkelig for da hadde folk så smått begynt å trekke mot varmere strøk. Men bare så det ikke blir noen misforståelser, ”båtten” for Timbuktu var ikke særlig langt nede denne kvelden.

Kill The Young
Bendiksbukta

Fotograf: Magne Mellem EnoksenKnallband på feil scene
Kill The Young er spådd å bli et av de neste store engelske bandene. De tre brødrene fra Manchester ga ut sitt selvtitulerte debutalbum i 2005, og i høst venter oppfølgeren. Gutta har tatt med seg amerikansk inspirasjon fra blant annet Nirvana inn i den britiske rocken, og konserten på Quart lover godt for både høstens plate og fremtidige opptredener.

Brødrene Gorman er kjent for sine fengende melodier, og i Bendiksbukta leverer gutta nettopp dette. Låtene treffer skikkelig og får tilhørerne til å trampe takten i gjørma og nikke med hodet inne i regnjakka. Det svinger av riffene fra gitaren til Tom Gorman, og den hese vokalen fra samme mann harmonerer så bra med gitaren at dette virkelig blir tøft. Det kule lydbildet til brødrene Gorman skal også ha sin del av æren for at Kill The Young låter så bra som de gjør. Gitar, bass og trommer skaper sammen en ren lyd som kler bandets melodier godt.

Til tross for bred liveerfaring, gjør ikke gutta så mye ut av seg på scenen. De shower det de kan, men når alle bidrar på både vokal og et instrument hver, begrenser det seg fort. Scenen i Bendiksbukta er i grunn litt for stor for det tre mann store bandet. Kill The Young klarer ikke å skape ordentelig trøkk på den store scenen, og da blir selv deres melodier litt ensformige i lengden. Noen stor hjelp fra publikum får de heller ikke. Gi disse gutta en fullstappet klubbkonsert neste gang de kommer til landet, og det blir garantert knallbra!

Minor Majority
Hallen

Fotograf: Magne  Mellem EnoksenVarm avslutning
Etter en lang dag i regnet, føles det godt å trekke inn i Hallen på Odderøya, og musikken fra Minor Majority passer igrunn godt som avslutning på en lang dag. Bandet har funnet sin stil og leverer rolig og avdempet popmusikk perfekt for både armkroker og sofakroker. Kontrasten var sånn sett stor til Dropkick Murphys show på samme scene kvelden før.

Det er lite å si på det Minor Majority leverer på scenen. Vokalist Pål Angelskår har en varm stemme som passer godt til gruppas lune melodier. I likhet med resten av bandet gjør han også en god jobb med instrumentet sitt. Et ekstra pluss til gruppa for å ha med tre strykere på scenen. Det setter en ekstra spiss på blant annet Come Back To Me når strykerne er enda tydeligere live enn på plate, tilsiktet eller ei.

I løpet av syv år har Minor Majority gitt ut fire album og fått en fin bunke låter å velge fra, de fleste på albumet Up For You & I. Når bandet også fremfører dem bra, blir konserten en hyggelig opplevelse, men det er noe som mangler likevel. For det første passer nok Minor Majority bedre liggende under stjernehimmelen enn inne i en hall. For det andre kan bandet med fordel variere lydbildet litt mer. Det er befriende når de trøkker til ekstra på avslutningssporet Goodbye Again. Noen vil med rette hevde at musikken deres ikke passer til slik behandling. Da er det fullt mulig å gå den andre veien – strippe ned til slik bandet var før deres Quart-konsert i 2003, med bare vokal og gitar.

Magne Mellem Enoksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.