Pay Me My Money Down – The Bluegrass Album – Bluegrass til folket

Pay Me My Money Down – The Bluegrass Album – Bluegrass til folket

Etter storsuksessen med filmen og soundtracket til O Brother Where Art Thou? i 2000, fikk den tradisjonsrike amerikanske folkemusikkvarianten bluegrass et velfortjent kommersielt oppsving. Pay Me My Money Down – The Bluegrass Album prøver på overbevisende måte å selge den uramerikanske musikkformen til det norske platekjøpende publikum.

Samlingen inneholder 23 bluegrasslåter fra store mestere som Bill Monroe til norske blugrassutøvere som Ila Auto og HGH, ved siden av navn som Jonas Fjeld & Chatham County Line, Gillian Welch, Nickel Creek og Dolly Parton. Samlingen er variert med en overrepresentasjon av norske utøvere som absolutt ikke gjør skam på bluegrassryktet.

Perlene er det mange av og best av alle er Bill Monroe med sin klassiker Uncle Pen og vår egen Ivar Medaas med sin norske utgave av en Lester Flatt-låt. Sett Deg I Armkroken Min er vel den eneste Medaas-låt som noen gang er representert på en McMusic-utgivelse. Jeg er derimot redd for at det også blir siste gang.

Det er riktignok ting og tang å pirke i ved denne utgivelsen. Gamle storheter som Lester Flatt, The Stanley Brothers og Ricky Scaggs burde være selvfølgeligheter på en blugrassamling. Ellers kunne det være greit med en innførelse i hva bluegrass egentlig er. Men dette blir i grunnen bare småpirk.

Pay Me My Money Down – The Blugrass Album er en vel gjennomtenkt og glimrende introduksjon til bluegrass og vel verdt å lytte til mens vi venter på Bluegrasshits For Kids.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.