Tidvis elektrisk

Tidvis elektrisk

(Rockefeller, Oslo – Onsdag 11. juli 2007)
Foto: Eivind Furset

Pure Reason Revolutiongjorde en særdeles god figur som oppvarmingsband, og fikk seg helt sikkert noen nye fans blant publikummet på Rockefeller denne onsdagskvelden.

Fotograf: Eivind Furset

Trofaste fans
Det var nok likevel Porcupine Tree de fleste var på Rockefeller for å se. Bandet har fått et ganske stort og trofast publikum etter hvert, og det var tydelig at mange av de fremmøtte var godt kjent med låtene, både gamle og nye. Porcupine Tree har hele tiden vært kjent for å være et godt liveband, en side av seg selv de også fikk vist frem her.

Det begynte bra, med tittellåta fra ferske Fear Of A Blank Planet – Som for øvrig ble spilt i sin helhet. Men allerede i låt nummer tre fikk de tekniske problemer og gikk av scenen mens det ble jobbet på spreng bak kulissene. Publikum og band var likevel ved godt mot.

Ufrivillig pause
Etter en drøy halvtime gikk de på igjen, og kunne da fullføre låten de begynte på før avbrekket; My Ashes. Etter dette gikk det så og si smertefritt, og publikum fikk det de hadde ventet tålmodig på. Størst jubel høstet nok knappe 18 minutter lange Anesthetize, Blackest Eyes, Even Less, en perfekt Mellotron Scratch og avsluttende Halo. Med publikum godt med på refrenget. Det ble en fin miks av nytt og gammelt, og med en såpass omfattende backkatalog som Porcupine Tree har så vil man jo alltid savne noe.

Fotograf: Eivind Furset

Bandet bruker ofte videosnutter som bakteppe, og det fungerte veldig bra. Kanskje mest imponerende på den Tool-lignende videoen til Sleep Together.

Totalt sett kom bandet godt fra det hele, enda det så litt skummelt ut til å begynne med. Publikum var entusiastisk, og sang villig med på flere av låtene. Bandet gikk ikke av scenen før nærmere halv ett, og folk ropte etter mer. Men da var det ugjenkallelig slutt. I hvert fall for denne gang.

Eivind Furset

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.