Scroll To Top

Telemarkana – Et hyggelig liv

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

Det meste av det ungutta i Ni Liv bedriver med har vi imidlertid hørt før. Det er lettfattelig roots-pop/country med hverdagslige tekster og bygdekoloritt, som kanskje ikke alltid klarer å engasjere den store massen, men som likevel ikke gjør fullstendig skam på seg.

Telemarkana er første album ut fra Ni Liv som tidligere gikk under navnet Bygdabilly Band. Det er ingen ueffen utgivelse selv om det finnes nok av feil å plukke på. Men selve grunnideen er god; Vi får servert fengende og ukomplisert country med dansebandtakter og jordnære tekster om livet i hverdagen såvel som til fest. Noen ganger fungerer det fint, mens andre ganger blir klisjéene for overtydelige og melodiene for lite engasjerende og spennende.

Best er de på de litt tilbakelente låtene, som for eksempel Middelveg, Somtir og det smått geniale bidraget Da Eg Og Bestefar Var Små, en sang om at alt var bedre i gamle dager, selvsagt.

Vokalisten heter Jon Solberg og står også bak brorparten av platens låter. Han synger helt greit og bandet han har i ryggen gjør sine saker bra, uten at det er grunn til å hente frem de helt store superlativene.

Telemarkana er hyggelig nok men den klarer neppe sette varige spor etter seg,.

Om skribenten

Dagfinn Bergesen

kommentarer