Fantastic Playroom – Leken ponniklubb

Fantastic Playroom – Leken ponniklubb

Med sin lekne form for discopunk, eller electroclash om du vil, finner ikke akkurat New Young Pony Club opp kruttet på nytt. For denne retrosjangeren begynner å bli overgrodd av spillekåte band med alle de riktige referansene i behold (Talking Heads, The B-52’s, Blondie, Gang Of Four, osv.). Det som imidlertid skiller den unge ponnyklubben fra de fleste andre innenfor samme segment, er deres teft for gode melodilinjer.

Fantastic Playroom dukker de opp både her og der, henført av den uimotståelige signaturlåten Ice Cream, som også har vært ute som sommerens mest iørefallende singelutgivelse. På sitt beste, som her, overgår de det meste vi har hørt det siste tiåret eller så.

Som tittelen spiller på, så virker det som om New Young Pony Club har lekt og kost seg i studio under innspillingen av Fantastic Playroom. Energien i musikken er smittende, som det på ingen måte er vanskelig å la seg medvillig forføre av.

Når det er sagt, så bør det også skytes inn at alle låtene ikke holder samme høye nivå. Etter en omgang med albumet, føles det som om det går litt på repetisjon. Låtutvalget er med andre ord ikke sterkt nok til at vi kan belønne albumet med høyeste karakter. På den annen side, så viser New Young Pony Club likevel takter og kvaliteter her som absolutt må sies å være en god debut verdig.

Varm opp til Øyafestivalen med denne platen og gå for all del ikke glipp av dette femmanns store fyrverkeriet når de inntar scenen i Middelalderparken i august!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.