Citrus – Søt og sur

Citrus – Søt og sur

Noen ganger kommer det band som har skjønt det. De har forstått hvordan man skal bruke inspirasjonskilder til noe konstruktivt og kreativt, ikke bare til etterapning, for så å håpe at det låter greit til slutt. Japansk/amerikanske Asobi Seksu er et slikt band, og de er nå ute med sin andre langspiller, Citrus på platemerket One Little Indian.

I bunnen av Asobi Seksus sound ligger popen. Deilige, sukkersøt 1960-inspirert pop ligger som et mjukt og fint lag over musikken. Den lager en positiv og tilgjengelig grunntone, slik at man umiddelbart blir fortrolig med soundet til bandet.

Men det som virkelig gjør Asobi Seksu til et nytt favorittband, er hvordan de tar dette videre og fusjonere det med shoegaze ala My Bloody Valentine og Lush. Pen og catchy popmusikk eltes sammen med gitarvreng, passelige mengder støy og venstresvinger. Resultatet av dette, er hitsingler for de hippeste utstedene planeten Uranus. Musikk som er jordnær og håndgripelig, like mye som den er drømmende, spaca og krevende. Her på jorden ser vi på skoene våre og nikker anerkjennende, på Uranus danser de som gale til de massive gitarlydene som vrenges ut av gitaren til James Hanna. Hovedvokalist Yuki Chikudate har en meget sterk stemme, og den er som skapt for det vekselvis skarpe og søte lydbildet som av Asobi Seksus operer i på denne andreplaten.

De beste enkeltkuttene på Citrus er den superpopete Goodbye, Lions And Tigers, Nefi + Girly og Everything Is On. Men Citrus er så godt album, at det føles rart å anbefale det på grunn av enkeltøyeblikk. Ganske enkelt en av årets mest positive overraskelser, dette.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.