Scroll To Top

En Händig Man – Handymannen

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

Med lang fartstid i suksessrike band som Gyllene Tider, og ikke minst i Roxette – som klarte å gjøre seg en internasjonal karriere – har Per Gessle årelang trening i å foredle popkunsten. Han kan som kjent sitt fag, den godeste Gessle. På En Händig Man viderefører han det han alltid har syslet med, nemlig klassisk pop med røtter i britisk pop fra sekstitallet, og smårufsete syttitalls powerpop med amerikanske aner

Det betyr med andre ord refrengsterke og gitarbaserte nynnbare poprocklåter med detaljer hentet fra ”Den Store Popboken”. Du har selvsagt hørt mye av det før, men det er likevel vanskelig å ikke la seg rive med. Bare hør på refrenget og ABBA-pianoet på Fru Nordin og den smått melankolske Jag Skulle Vilja Tänka En Underbar Tanke.

Og det er mer å hente på En Händig Man, særlig for litt eldre menn med mange gamle plater i samlingen sin. Hva med den ultrafengende Nick Lowe-/Buddy Holly-inspirerte Hännas Kärlekstil? Eller McCartney-balleden Om Du kommer i Häg?

En Händig Man har sine feil, og ikke alt holder samme høye standard. Noen ganger blir det utrivelig popsuppe. I tillegg har Per Gessle aldri hatt verdens flotteste stemme, men det er likevel nok av gullkorn og popklassisisme til at undertegnende lar seg rive med av all popmagien. Per Gessle er en håndverker man kan stole på.

Om skribenten

Dagfinn Bergesen

kommentarer