Scroll To Top

The Stage Names – Årets album allerede?

Karakter

Amerikanske Okkervil River er et nytt navn for de aller fleste, men er likevel et band med en lang historie. Bandet er ledet av vokalist, gitarist og låtskriver Will Sheff, og består ellers av Patrick Pestorius, Brian Cassidy, Jonathan Meiburg og Travis Nelsen. De er opprinnelig fra New Hampshire, men slo seg etter hvert ned i Austin, Texas, og skaffet seg raskt et ry som et fremadstormende konsertnavn. Okkervil River albumdebuterte i 1999 med Stars Too Small To Use, og The Stage Names er deres femte album.

The Stage Names inneholder ni viduderlige låter som alle er komponert av frontfigur Will Sheff. Musikken kan best beskrives som en salig miks av folk og mer alternativ rock med en smule popsensitivitet kastet inn her og der. Okkervil River kan fremstå som en blanding av Arcade Fire og et lystig Velvet Underground. Låtene er mer eller mindre sanne historier som ikke alltid er like lystig lesning, men likevel er ikke The Stage Names noen trist og deprimerende lytting.

Kvaliteten både i fremføring og låtskriving er upåklagelig. Fra første tone av åpningslåten og førstesingelen Our Life Is Not A Movie Or Maybe via Unless It Kicks og A Hand To Take Hold Of The Scene, med klare ekko av sekstitalls garagerock, og til den nedstrippede og vare Savannah Smiles, blir lytteren med på en musikalsk reise han eller hun neppe blir reisesyk av.

The Stage Names er et gjennomført, mektig og vellydende album som garantert vil bli spilt mye gjennom sommeren og til langt ut på høsten. Og som det så fint heter: Anbefales på det varmeste!

Om skribenten

Dagfinn Bergesen

kommentarer