Idealism – Energisk idealisme

Idealism – Energisk idealisme

Og plutselig ble det et kick å gå på klubb igjen! Helt siden LCD Soundsystem kom med sin Losing My Edge for 4-5 år siden har en blanding av rock og klubbmusikk ligget i kortene. Nå tyter det ut gull overalt. Etter Simian Mobile Disco og Justice, fra henholdsvis England og Frankrike, kommer nå Tyskland på banen med Jens Moelle og Ismail Tuefecki, også kjent som Digitalism.

Dette er plata for deg som synes at Daft Punk har rota seg bort i sine egne samplere. Her er det den genuine musikkgleden hos de to makkerne som griper deg. Mens Justice viser ingen nåde, og bombarderer deg sønder og sammen med sine vrengte støybeats, og Simian…. vil tekkes massene, er Digitalism ute etter å få til en virkelig forbrødring mellom rock og klubb.

Resultatet står til godkjent, det er klart. Med låter som Zdarlight, I Want I Want og Idealistic trykker de på alle de rette knappene som vil få et feststemt publikum til å gå av skaftet. Og sannelig gir de ikke et vink til mestrene New Order med en svært karakteristisk gitarlinje i Pogo.

Duoen mister toppkarakter av en velkjent, men viktig årsak. De klarer ikke å holde drivet og interessen oppe gjennom et helt album. 15 låter spredt over en time blir for mye. Og siste tredel av Idealism går ganske ubemerket forbi. Derfor sier det sitt om resten at den likevel står til terningkast 5. Ved neste anledning håper jeg Digitalism har skaffet seg litt av Daft Punk’s pop-teft. Da kan de gi oss en real block rockin feat!

Øyvind Eggen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.