Scroll To Top

Utsetter turne for å ferdigstille plate

Artister: Sjangre: , ,

Foto: Universal Music

Det er bra at gutter ikke gråter, slik det heter i låten Boys Don’t Cry, for The Cure har nemlig utsatt sin planlagte høstturne for å ferdigstille sitt nye album.

Full avtalebok
– Avtaleboken vår er full og det gir oss bare et par uker til å ferdigstille vårt nye dobbeltalbum før vi fortsetter å turnere, skriver The Cure-sjef Robert Smith på bandets offisielle hjemmeside thecure.com.

Fotograf: Universal Music

– Dette gir oss dessverre ikke tid nok til å gjøre oss ferdig med arbeidet med platen for at vi skal bli tilfredse med resultatet, skriver han videre.

Etter den opprinnelige planen skulle The Cure ha spilt i USA i september og oktober, men utsetter de oppsatte konsertene til april og mai 2008. De som allerede har sikret seg billetter til konsertene skal kunne benytte de samme billettene når den tid kommer, men kan alternativt få pengene tilbake dersom de heller skulle ønske det.

– Selv om den siste månedens turne i Australia og Asia har vært en suksess, må vi huske på at vi har ikke turnert i de traktene på mange år. Det er syv år siden vi sist besøkte Australia, 15 år siden vi sist var på New Zealand, 23 år siden vi spilte i Japan, mens vi aldri har spilt verken i Singapore eller Hong Kong tidligere skriver Smith videre.

– Sånn sett var det ikke det viktigste for oss å inkludere for mange nye låter i settene våre der.

Vil fornye liveshowet
– Men vi har lyst til å fornye liveshowet vårt til vi kommer til Nord-Amerika, forandre litt på ting og inkludere noen flere nye låter… og det er dette vi behøver tid og fokus på for å få til, hevder han.

Han beklager på vegne av bandet og sier at det er synd å måtte kansellere allerede planlagte konserter for å fokusere på arbeidet med det nye albumet.

– Tro oss; vi har virkelig sett frem til å spille i Statene, og vi vet at mange er skuffet over vår avgjørelse. Men med hånden på hjertet så føler vi likevel at vi gjør det rette.

Trøsten får være at fansen får oppleve et nyregissert sceneshow som inkluderer nytt låtmateriale.

Fotograf: Universal Music– Vi beklager virkelig det inntrufne overfor alle som blir oppspilte over nyheten, men vær så snill å tro på dette løftet: Konsertene The Cure skal gjøre til våren kommer til å bli enda bedre enn de vi kunne ha gjort høsten 2007!

Avlyser ikke alt
The Cure skal tross utsettelsen fremdeles være headlinere under San Francisco Download Festival 6. oktober og de skal fremdeles være trekkplaster på MTV Latin America Awards ti dager senere, 18. oktober. Og de tre konsertene som står på programmet til Sports Palace i Mexico City fra 20. til 22. oktober kanselleres heller ikke.

– Men når dette er unnagjort er vi sikre på at vi er nødt til å avslutte arbeidet med det nye albumet, avrunder Robert Smith.

Det nye dobbeltalbumet har foreløpig ikke fått en tittel, men blir første album fra The Cure siden deres selvtitulerte utgivelse The Cure fra 2004, som ble mottatt som en av bandets sterkeste plater på mange, mange år.

Denne artikkelen er også publisert i ABC Nyheter.

Om skribenten

kommentarer