Our Ill Wills – Sikker indiepop

Our Ill Wills – Sikker indiepop

Det svenske indiebandet Shout Out Louds er ute med sin andre fullspiller, Our Ill Wills. Siden Howl Howl Gaff Gaff traff gaten første gang i 2003 (den ble sluppet på nytt i 2005, da med litt andre låter på tracklisten) har gruppen lagt bak seg et stort antall konserter, og blitt hanket inn av et av indiemusikkens mest kredible selskaper: Merge Records.

En ting skal i alle fall Shout Out Louds få, og det er for at de ikke står på stedet hvil rent musikalsk. Etter at Howl Howl Gaff Gaff med sin positive gladrock på sett og vis klarte å overbevise denne anmelderen, har bandet tatt steget full ut og blitt et popband. Et godt, gammeldags svenskeindieband, med smittesomme harmonier, sterke refrenger og en konstant pumpende, jovial popfot. En omstilling bandet klarer på en fin måte. De hadde mye pop i rocken sin før også, men den rene popdimensjonen er enda mer fremtredende nå.

Gruppen leverer et knippe uimotståelige låter på Our Ill Wills. Melodier som minner deg om sommeren du trodde skulle komme, men som på det groveste vis ble revet fra deg av lavtrykk og inneaktiviteter. Først og fremst gleder dette for bidragene Tonight I Have To Leave It, You Are Dreaming, Impossible, Normandie og, skivas to beste spor, South America og Hard Rain. Dette er alle sammen låter som får solskinnet til å forsere selv de mørkeste skyer, og som får optimismen til å blomstre. Bra popmusikk, med andre ord.

Men selv om popfoten jobber godt, til det resultat at det er mye god stemning på Our Ill Wills, ligger det likevel noe uforløst over albumet som helhet. Høydepunktene er repeatlåter, men likevel er låtmaterialet for monotont til å kunne lirke ut de største superlativene. Det som savnes er låter som virkelig tar ansvar og hever skiva skikkelig. Melodier som kan overbevise lyttere som ikke allerede er fans av bandet, om at Shout Out Louds er solide saker.

Slik Our Ill Wills har blitt, er det et album som burde treffe allerede dedikerte tilhengere midt i hjertet, men som ikke automatisk vinner dem nye fans. Our Ill Wills er uansett et solid stykke indiepopalbum å sjekke ut, skulle man ha en weak spot for den slags.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.